Αναλυτικά η συνταγή
Γαρίδες και κοτόπουλο συνδυασμένα σε μια πολύ νόστιμη και αρωματική ασιατική σαλάτα. Ένα γεύμα από μόνη της, είναι ό,τι πρέπει και για μεσημεριανό ή βραδινό.
15′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 25′
Υλικά
Μερίδες: 4
350 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε φέτες 2-3 εκ.
2 κουτ. γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο (με άλλο γευστικό αποτέλεσμα)
300 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες από εντεράκι, κελύφη, κεφάλι (κρατάμε, αν θέλουμε, την ουρά)
1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πράσινη στρογγυλή πιπεριά, σε λεπτές ροδέλες
100 γρ. φύτρες από σόγια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 καρδιές μαρουλιού, ψιλοκομμένες, ή 6-7 φύλλα άισμπεργκ, ψιλοκομμένα
2 κουτ. γλυκού σουσάμι
1 αγγούρι βιολογικό, καθαρισμένο, χωρίς σπόρια, σε λεπτές φέτες
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σος
4 κουτ. γλυκού χυμός λάιμ
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
1 κουτ. γλυκού κύμινο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού fish sauce
1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε την ασιάτικη σαλάτα με γαρίδες και κοτόπουλο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 7-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να ροδίσει. Ρίχνουμε τη σόγια και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε σε πιάτο.
Σκουπίζουμε το τηγάνι και ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά, ίσα ίσα να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σος μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα το καρότο, την πιπεριά, τις φύτρες, το κρεμμυδάκι, το μαρούλι, το σουσάμι, το αγγούρι και τη σος.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τις γαρίδες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Σύνοψη άρθρου
- Γαρίδες και κοτόπουλο συνδυάζονται σε μια αρωματική ασιατική σαλάτα ιδανική για κάθε γεύμα.
- Η προετοιμασία και το μαγείρεμα της σαλάτας διαρκούν συνολικά 25 λεπτά.
- Η σος περιλαμβάνει χυμό λάιμ, ζάχαρη, κύμινο, ελαιόλαδο, fish sauce και δυόσμο.
- Το πιάτο ολοκληρώνεται με το ανακάτεμα όλων των υλικών και τη σος, πριν το σερβίρισμα.