Ηράκλειο: 23oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Αθήνα: Έκλεψαν αυτοκίνητο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (βίντεο)

21.02.2024, 14:39

Ένα ακόμα περιστατικό κλοπής Toyota Yaris σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες

Δεν έχουν τέλος οι κλοπές αυτοκινήτων στην Ελλάδα, με τις συμμορίες να «χτενίζουν» τους δρόμους, στο… κυνήγι οχημάτων τα οποία μπορούν να κλέψουν ανενόχλητοι.

Ιδιαίτερα ψηλά στη λίστα των σπειρών βρίσκεται το Toyota Yaris, ένα μοντέλο που διαχρονικά σαρώνει στις πωλήσεις στην ελληνική αγορά, με την παρουσία του επομένως στους δρόμους της χώρας μας να είναι ιδιαίτερα έντονη.

Το Yaris σαρώνει και στην αγορά των μεταχειριμένων, μιας και συγκαταλέγεται στα μοντέλα με τη μεγαλύτερη αξιοπιστία. Η μεγάλη ζήτηση για Yaris είναι και αυτό που «οπλίζει» τα χέρια των αετονύχηδων, οι οποίοι τις περισσότερες φορές, αφού κλέψουν ένα αυτοκίνητο, το μεταφέρουν σε απομακρυσμένο σημείο όπου το αποσυναρμολογούν ώστε να διαθέσουν τα εξαρτήματά του στην αγορά.

Ένα περιστατικό κλοπής Yaris σημειώθηκε σημειώθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στην περιοχή της Βάρης. Το συμβάν γνωστοποίησε η ιδιοκτήτρια του ιαπωνικού μοντέλου με ανάρτησή της στο Facebook, ζητώντας τη βοήθεια των φίλων της προκειμένου να εντοπίσει το IX.

Παράλληλα, δημοσίευσε βίντεο στο οποίο βλέπουμε τη στιγμή της κλοπής του Yaris. Δύο άντρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους πλησιάζουν το αυτοκίνητο και μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα καταφέρνουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό του. Έπειτα ενεργοποιούν τον κινητήρα του ΙΧ και γίνονται καπνός.

Σύμφωνα με το carandmotor.gr, το Yaris που εκλάπη το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου από τη Βάρη είναι τρίτης γενιάς και κινείται από υβριδικό σύστημα κίνησης.