Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Ευκολία, νοστιμιά και ευελιξία στα υλικά. Ζήτω οι ομελέτες, που ταιριάζουν με μανιτάρια, με κατσικίσιο τυρί, με κρεμμυδάκια, αλλά δεν έχουν αντίρρηση και στις όποιες παραλλαγές.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 12 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
- 400 γρ. μικρά φρέσκα μανιτάρια
- 200 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
- φυλλαράκια από 4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένα ή 1 κοφτό κ.γ. ξερό
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις ατομικές ομελέτες με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί πλένουμε καλά τα μανιτάρια, τα κόβουμε στα δύο και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
- Πλένουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος, κρατώντας και ένα μέρος από το πράσινο κομμάτι τους.
- Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2 – 3 λεπτά (δεν χρειάζεται να παραψηθούν).
- Τα βγάζουμε σ’ ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά χωρίς να προσθέσουμε λάδι για 2 λεπτά και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σ’ ένα πιάτο.
- Χτυπάμε σ’ ένα μπολ 3 από τα αυγά (για μια ατομική ομελέτα), προσθέτουμε ελάχιστη πάπρικα (στη μύτη από 1 κ.γ.) και νοστιμίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Βάζουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο στο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε για τα μανιτάρια, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και ψήνουμε την ομελέτα σε δυνατή φωτιά για 2 1⁄2 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί από τη μια πλευρά και να πάρει χρώμα.
- Την αναποδογυρίζουμε και πασπαλίζουμε με 3 κ.σ. από το θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί (δηλαδή 50 γρ. περίπου).
- Την αφήνουμε στο τηγάνι για άλλα 2 1⁄2 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η κάτω πλευρά της και να λιώσει ελαφρώς το τυρί και τη βγάζουμε σε ένα πιάτο.
- Για τις υπόλοιπες ομελέτες ακολουθουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία, προσθέτοντας κάθε φορά στο τηγάνι από 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
- Συνοδεύουμε τις ομελέτες με λίγα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και μανιτάρια.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο φρέσκο θυμάρι (ή ελάχιστο ξερό) και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστές.
Μυστικά
- Για να γίνουν πιο αφράτες οι ομελέτες, προσθέστε λίγο γάλα την ώρα που χτυπάτε τα αυγά.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα
Δημοφιλή
Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών στην πλατεία Σούδας
Κρήτη: Δείτε το βίντεο με την viral μαντινάδα που γράφτηκε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Όλη την επιδότηση την έχω φαγωμένη»
Αυτά τα 5 ζώδια θα έχουν μόνο χαρές για το υπόλοιπο του 2025 - «Μετά τη θύελλα, έρχονται καλύτερες μέρες με πολλές ευκαιρίες»
Ηράκλειο: Σε αυξημένη επιφυλακή την Κυριακή 13 Ιουλίου το Λιμεναρχείο Ηρακλείου
Βόλος: Συνελήφθη ο κυβερνήτης του πολυτελούς γιοτ του Κριστιάνο Ρονάλντο
Τροχαίο στην Κρήτη: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε απορριμματοφόρο
Έρχεται ο πιο παρατεταμένος καύσωνας - Προειδοποίηση για την Ελλάδα
Ποιο πρόσωπο «παίρνει» την θέση του Γιώργου Παπαδάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχονται νέες διώξεις κατά βουλευτών και υπουργών για το σκάνδαλο των μαϊμού επιδοτήσεων