Ηράκλειο: 30oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Χανιά: Πώς θα γιορταστεί η 25η Μαρτίου

19.03.2024, 10:12

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, έδωσε στη δημοσιότητα η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι εορτασμοί θα γίνουν ως εξής:

Α΄ Γ Ε Ν Ι Κ Α

1. Από την 8η πρωινή της 22ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ς Μαρτίου, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και ΙΔ και των πλοίων που ναυλοχούν στα λιμάνια Σούδας και Χανίων.

2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και των τραπεζών, τις βραδινές ώρες της 22ης έως και της 25ης Μαρτίου και των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Σούδας.

Β΄ Ε Ι Δ Ι Κ Α

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα 11:00

Προσκύνημα αντιπροσωπειών της Σπουδάζουσας και Μαθητιώσας Νεολαίας, Προσκόπων και Οδηγών, όπου θα προσέλθουν με επικεφαλής το διδακτικό προσωπικό και τους βαθμοφόρους.
Στη τελετή θα παραστούν Εκπρόσωποι των Αρχών.

Στην αρχή, θα ψαλεί Επιμνημόσυνη Δέηση και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες Μαθητών Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπ/σης, Σπουδαστών Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Προσκόπων και Οδηγών καθώς και Εθνοτοπικών και Παραδοσιακών Συλλόγων στο Ηρώο της Πόλης.

Το Μουσικό Σχολείο Χανίων θα αποδώσει τον Εθνικό Ύμνο.

Η μετάβαση στο χώρο του Ηρώου, η παράταξη των Τμημάτων κλπ., θα γίνει με τη φροντίδα των καθηγητών Φυσικής Αγωγής και των Δ/ντών των Σχολείων, που θα συντονίζονται από τους Υπευθύνους των Ομάδων Φυσικής Αγωγής (Υ.Φ.Α.Σ.Χ.Α.) των Δ/νσεων Α’/θμιας & Β’/βάθμιας Εκπ/σης.

Επίσης θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές.

Ώρα 13:00

Σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, Οργανισμούς Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, σε ειδικές συγκεντρώσεις και από κατάλληλους ομιλητές θα γίνουν Ομιλίες, με περιεχόμενο την ανάλυση και την προβολή της εθνικής σημασίας της Επετείου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα 08:00

Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΩΡΑ 07.30

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Ώρα 10:45

• Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός

• Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. ο κ. Νεκτάριος Νικολακάκης Δρ. Ιστορίας

Ώρα 11:40

Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.

Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Δήμαρχο Χανίων, τον Εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχ/κών Σχολής Μηχ/κών), Δ/νσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, Αποστράτων κι Εφέδρων Αξιωματικών, Επιστημονικών Συλλόγων και Ιδρυμάτων, Επιμελητηρίων Χανίων, Πολιτικών Κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

Ώρα 12:00

Παρέλαση Σχολείων Α’/βάθμιας & Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οργανώσεων και Σωματείων, Οδηγών και Προσκόπων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, και Ενόπλων Δυνάμεων.

Ώρα 17:50

Επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά

Το πρόσταγμα και τον συντονισμό της Παρέλασης των Πολιτικών Τμημάτων έχει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, βοηθούμενος από τους υπεύθυνους των Ομάδων Φυσικής Αγωγής & Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων κ. Αναστάσιο Μαραγκουδάκης για Δ.Δ.Ε. Χανίων και κ. Εμμανουήλ Αγγελάκη για την Π.Δ.Ε Χανίων. Τελετάρχης των Πολιτικών Τμημάτων της Παρέλασης είναι ο Στέφανος Λυραντωνάκης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, βοηθούμενος από εθελοντές Καθηγητές.

Τον συντονισμό των παραπάνω εκδηλώσεων έχουν ο Ειδικός Συνεργάτης σε θέματα Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Σήφης Μαρκάκης και η Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ε. Χανίων κα Ρούλα Οικονομάκη, όπως και ο Τελετάρχης που θα οριστεί από το Δήμο Χανίων.

Την περιγραφή της Παρέλασης θα πραγματοποιήσει η κα Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδική Συνεργάτης των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Τα στέφανα, με ευθύνη των φορέων, θα πρέπει να ευρίσκονται έως τις 10:30 το αργότερο στο χώρο του Ηρώου τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, και να έχει δηλωθεί στο e-mail του Γραφείου Τύπου της Π.Ε. Χανίων, το όνομα του εκπροσώπου του Φορέα ή Συλλόγου που θα καταθέσει, το αργότερο έως τις 22 Μαρτίου και ώρα 12:00.

Στεφάνια που δεν θα έχουν δηλωθεί σύμφωνα με τα παραπάνω ΔΕΝ θα εκφωνηθούν.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Μουσική Εκδήλωση ώρα 19:00 – Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Πολυφωνικό Σύνολο Χανίων «Απόλλων» και η Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων, τιμώντας την Εθνική Επέτειο, παρουσιάζουν αγαπημένα τραγούδια σε μουσική γνωστών και καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών (είσοδος ελεύθερη)

Διασκευή των τραγουδιών, διδασκαλία–ενορχήστρωση, καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση χορωδών και μουσικών: μαέστρος κ. Παύλος Μπαϊλάκης, Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων.

Συν-διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης–Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Χανίων, Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Αποκορώνου: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου

Ρέθυμνο: Το πρόγραμμα εορτασμού για την 25η Μαρτίου 2024

 


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα