Ηράκλειο: 34oC

Cheesecake λεμόνι, με γιαούρτι

31.01.2025, 23:36

Δείτε τη συνταγή 

Γλυκό με απίθανα δροσερή αίσθηση κει την πλούσια σε γεύση κρέμα να ισορροπεί τέλεια με το άρωμα και την αψάδα του λεμονιού.

Υλικά
Μερίδες: για φόρμα 25 εκ.

  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • χυμός + ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για τη βάση

100 γρ. λευκά αμύγδαλα
120 γρ. βούτυρο αγελάδος
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive

Διαδικασία
Βάση

  • Για να φτιάξουμε το cheesecake λεμόνι, με γιαούρτι, ξεκινάμε φτιάχνοντας τη βάση.Χτυπάμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη μέχρι να θρυμματιστούν. Αδειάζουμε σε μπολ.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα και αμύγδαλα.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
  • Αδειάζουμε σε φόρμα (αν έχουμε με αποσπώμενο πάτο) και πιέζουμε καλά με τα δάχτυλά μας ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και να σχηματιστεί μια ισόπαχη στρώση.

Κρέμα

  • Μουλιάζουμε για 10 λεπτά τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό.
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το ανθότυρο, το γιαούρτι, τον χυμό, το μέλι και το ξύσμα και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ζεσταίνουμε λίγο την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει χλιαρή.
  • Στύβουμε τις ζελατίνες με τα χέρια μας και τις ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος.
  • Αδειάζουμε στο μείγμα με το ανθότυρο και χτυπάμε στο μίξερ για να αναμειχθούν.
  • Αδειάζουμε την κρέμα στη βάση με τα μπισκότα, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, για να σφίξει.
  • Σερβίρουμε με μαρμελάδα λεμόνι ή με γλυκό κουταλιού λεμόνι.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment