Θα σας ξετρελάνει όλους
Φτιάξτε αυτό το Cheesecake σοκολάτα, και θα γίνει το ωραιότερο cheesecake που δοκιμάσατε ποτέ.
Για τη βάση
- 2 συσκ. (2×158 γραμ.) μπισκότα γεμιστά
- 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 50 γρ. φουντούκι η φιστίκι κροκάν
Για τη γέμιση
- 400 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 700 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. τραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 βανίλιες
- 1/2 συσκ. γεμιστά μπισκότα
Για τη ganache
- 150 γρ. σοκολάτα 60%
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 2 κ.σ. ρούμι
- 1 κ.σ. μέλι
Για τη βάση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160ºC.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα 25 εκ.
- Αν θέλουμε ντύνουμε εξωτερικά την φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην τρέξει βούτυρο στο ψήσιμο.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε να βραχούν.
- Τα στρώνουμε στη φόρμα και ανασηκώνουμε τα πλαϊνά σαν τάρτα.
- Πατάμε τη βάση μπισκότου με ένα ποτήρι ή με ένα κουτάλι.
- Πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο κροκάν.
- Ψήνουμε για 10′-12′ .
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το μείγμα του τσιζκέικ
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε να μαλακώσει και να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη κι ανακατεύουμε.
- Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, την βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Τέλος, προσθέτουμε τα μπισκότα ολόκληρα ή σπασμένα.
- Αδειάζουμε στην ψημένη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Για τη γκανάζ
- Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα.
- Περιχύνουμε την σοκολάτα.
- Αφήνουμε να σταθεί για 1′-2′.
- Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
- Τέλος προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι. Ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε το γλυκό.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
- Κόβουμε με μαχαίρι που έχουμε βουτήξει σε ζεστό νερό.
Μυστικά
- Το κέντρο του τσιζκέικ θα έχει κάνει κρούστα αλλά θα πρέπει να είναι τρεμουλιαστό.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω γύρω ώστε να ξεκολλήσει από τα πλαϊνά, γιατί όταν θα κρυώσει υπάρχει το ενδεχόμενο να σκάσει στην επιφάνεια.
- Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
- Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο.
- Καλύπτουμε με την ganache περιχύνοντας το cheesecake στο κέντρο.
- Αφήνουμε να τρέξει η ganache στα πλάγια.
Πηγή: argiro.gr
Σύνοψη άρθρου
- Φτιάξτε μια βάση από μπισκότα, βούτυρο και κροκάν, και ψήστε για 10-12 λεπτά.
- Ανακατέψτε τυρί κρέμα, σοκολάτα και αυγά για τη γέμιση, και ψήστε για περίπου 1 ώρα.
- Ετοιμάστε γκανάζ με σοκολάτα, κρέμα και ρούμι, και περιχύστε το κρύο cheesecake.
- Αφήστε το γλυκό να κρυώσει καλά στο ψυγείο πριν το σερβίρετε για καλύτερο αποτέλεσμα.

Δημοφιλή
Μπλεγμένος με τον ΟΠΕΚΕΠΕ γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής – Τι εξετάζουν οι αρχές
Εν ψυχρώ εκτέλεση 52χρονου στην Κίσσαμο: Για ένα χαστούκι βάφτηκε με αίμα η γιορτή κάστανου - Τι λέει η οικογένεια του δράστη
Πέντε «μοιραία» λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ – Τι αποκαλύπτουν οι ειδικοί
Βαρύ το πένθος για τον αναπληρωτή υπουργό - Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του
«Πέρασε» γεννεές δεκατέσσερις τον πρώην υπουργό
Γνωστός τραγουδιστής υπέβαλε μήνυση εναντίον της πρώην συντρόφου του - Της πέρασαν χειροπέδες
Σταύρος Ζαλμάς: Πήγα σε δημόσιο νοσοκομείο, έκανα εξετάσεις για AIDS, τις πήρα και τις πήγα στον διευθυντή
Κρήτη: Τι δήλωσε ο Κρητικός λυράρης Νίκος Ζωιδάκης για το φονικό στα Χανιά
Σοκ στα Χανιά από την εν ψυχρώ εκτέλεση 52χρονου: Σκότωσε το «αίμα» του ενώ χόρευε στο πανηγύρι - Φόβοι για βεντέτα