Ηράκλειο: 32oC

Cheesecake της τεμπέλας

06.08.2024, 0:29

Τα υλικά και η εκτέλεση

Γρήγορο cheesecake, συνταγή εύκολη με γιαούρτι, ζαχαρούχο γάλα και τυρί κρέμα! Απολαύστε το χωρίς ψήσιμο, παγωμένο και λαχταριστό!

Υλικά

Για το μπισκότο

  • 150 γραμ. μπισκότα digestive (αλεσμένα σε τρίμματα)
  • 2 κ.σ. γεμάτες λιωμένο βούτυρο
  • λίγο ξύσμα λάιμ
  • 6 κ.σ. χυμό φράουλας

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό φράουλες (κατακόκκινες-ώριμες και σφιχτές)
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • χυμό από μισό λάιμ
  • 2 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. κορν φλαόυρ (διαλυμένο σε λίγο νερό)

Για την κρέμα τυριού

  • 2 φύλλα ζελατίνα
  • 1 κ.γλ. χυμό λάιμ
  • 2 κ.γλ. νερό
  • 400 γραμ. τυρί κρέμα
  • 250 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γλ υγρή βανίλια

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

Για το μίγμα

  • Ανακατεύουμε πρώτα όλα τα υλικά για το μπισκότο. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες στη μέση.
  • Κρατάμε τα 2/3 από τις φράουλες χωριστά.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το 1/3 από τις φράουλες και προσθέτουμε το χυμό, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το νερό.
  • Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να δέσει η σάλτσα.
  • Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες.
  • Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε τις φράουλες να κρυώσουν.

Για την κρέμα τυριού

  • Μουλιάζουμε τη ζελατίνη για 5΄σε κρύο νερό να φουσκώσει.
  • Ζεσταίνουμε το νερό με το χυμό. Στύβουμε τη ζελατίνη και τη διαλύουμε στο καυτό νερό.
  • Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα σε μίξερ χειρός μεσαίας ταχύτητας, να αφρατέψουν και προσθέτουμε το γιαούρτι.
  • Τέλος, ρίχνουμε τη λιωμένη ζελατίνη και τη βανίλια ανακατεύοντας ώστε να πάει παντού.
  • Σε ένα διάφανο μπολ, στενό και ψηλό, κάνουμε στρώση το μπισκότο, μετά βάζουμε την κρέμα τυριού και τέλος κάνουμε στρώση τη φράουλα.
  • Παγώνουμε για μερικές ώρες.
  • Γαρνίρουμε το cheesecake με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: