10′ προετοιμασία
Σύνολο: 10′
Υλικά
Μερίδες: 4-6
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας κακάο
800 ml γάλα φρέσκο πλήρες
4 κουτ. γλυκού ζάχαρη (ή όσο μας αρέσει)
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη (+ επιπλέον για το πασπάλισμα)
1/2 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)
κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
Διαδικασία
Για το ρόφημα σοκολάτας, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι 150 ml νερό σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το τσίλι και ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί καλά το κακάο.
Προσθέτουμε το γάλα και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 4 – 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να σχηματιστεί ένα λείο, βελούδινο ρόφημα.
Σερβίρουμε σε κούπες και αν θέλουμε γαρνίρουμε με 1 κουτ. σούπας σαντιγύ.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και απολαμβάνουμε το ρόφημα ζεστής σοκολάτας.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη
Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο 26/11 – Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel και στην Κρήτη
Κλειστά τα σχολεία αύριο σε περιοχή της Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας - Δείτε την ανακοίνωση
Ηράκλειο: Επιπλέον 30.000 κυβικά νερού άρδευσης ανά ημέρα φέρνει η νέα μονάδα της ΔΕΥΑΗ (βίντεο και φωτογραφίες)
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών
Σκηνές πανικού σε κηδεία: Η νεκρή άρχισε να χτυπά το φέρετρο!
Συγκίνηση στην απονομή του Βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη» στο Ηράκλειο - Απονεμήθηκε στον ερευνητή Δημήτρη Ζαρίδη
Αναπάντεχες εκπλήξεις έρχονται σε 3 ζώδια μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου