10′ προετοιμασία
Σύνολο: 10′
Υλικά
Μερίδες: 4-6
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας κακάο
800 ml γάλα φρέσκο πλήρες
4 κουτ. γλυκού ζάχαρη (ή όσο μας αρέσει)
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη (+ επιπλέον για το πασπάλισμα)
1/2 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)
κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
Διαδικασία
Για το ρόφημα σοκολάτας, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι 150 ml νερό σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το τσίλι και ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί καλά το κακάο.
Προσθέτουμε το γάλα και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 4 – 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να σχηματιστεί ένα λείο, βελούδινο ρόφημα.
Σερβίρουμε σε κούπες και αν θέλουμε γαρνίρουμε με 1 κουτ. σούπας σαντιγύ.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και απολαμβάνουμε το ρόφημα ζεστής σοκολάτας.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»
Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί αυτές τις 4 συγκεκριμένες ημερομηνίες έχουν βαθιά ενσυναίσθηση
Απάτη ΟΠΕΚΕΠΕ: Έβγαλαν πάνω από 15 εκατ. ευρώ με το ΑΦΜ των ΕΛΤΑ
Βαρύ πένθος στo Λασίθι: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Κοκκίνης