Τα υλικά και η εκτέλεση
Μια καταπληκτική συνταγή για χοιρινό με λάχανο γιαχνί που θα τους ξετρελάνει όλους.
Υλικά
- 1.200 γρ. χοιρινό (από τη σπάλα με κόκαλο κομμένο σε μερίδες)
- 1 μικρό λάχανο γύρω στο 1 κιλό
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελ. σκόρδο
- 2 κλων. σέλερι χοντροκομμένα
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζοντας πρώτα τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου.
- Τα ζεματάμε για 2 με 3 λεπτά σε νερό που βράζει.
- Τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το χοιρινό να κάνει κρούστα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2 με 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
- Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά.
- Τέλος προσθέτουμε το λάχανο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
Πηγή: argiro.gr
Σύνοψη άρθρου
- Περιλαμβάνει χοιρινό από τη σπάλα, λάχανο, καρότο, κρεμμύδι, σκόρδο, σέλερι και μαϊντανό.
- Το λάχανο ζεματίζεται πρώτα και στραγγίζεται καλά πριν προστεθεί στο φαγητό.
- Το χοιρινό ροδίζεται πριν συνδυαστεί με τα λαχανικά και τον πελτέ ντομάτας.
- Το φαγητό σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με το λάδι του.

Δημοφιλή
Βαρύ το πένθος στο Ηράκλειο για την αγαπητή έμπορο
Κρήτη: Κλειστός αύριο Πέμπτη 13/11 ο ΒΟΑΚ λόγω εργασιών
Κρήτη: Έφυγε από την ζωή γνωστός Χανιώτης επιχειρηματίας
Νέα παραλίγον τραγωδία: "Γάζωσαν" το σπίτι γνωστού επιχειρηματία - Άφησαν μαύρο στεφάνι στην είσοδο
Η Κρητικοπούλα που «μάγεψε» με τον χορό της - Δείτε το βίντεο
Μακελειό στα Βορίζια: Η στιγμή που ο Φανούρης Καργάκης μεταφέρεται νεκρός σε λευκό αγροτικό - Το σοκαριστικό βίντεο
Βορίζια: Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της 56χρονης πριν ξεψυχήσει
Βορίζια: Βίντεο και κινητό «έκαψαν» τον 23χρονο ανιψιό του Φανούρη Καργάκη
Ηράκλειο: Η νέα τάση που ανθίζει για τους νέους - Από τον Covid-19... στο φτηνό «ξεσάλωμα»!