Ηράκλειο: 24oC

Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

10.12.2023, 7:47

Γεμιστά με καραμέλα

Η τέλεια συνταγή για τα πιο χριστουγεννιάτικα και εντυπωσιακά σοκολατάκια με πλούσια γέμιση καραμέλας! Ιδανική για να τη φτιάξετε με τα παιδιά σας!

Συστατικά:

  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 250 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 80 γρ. γλυκόζη
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι

Συνταγή:

  • Κόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μικρά κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια τη ρίχνουμε σε ένα μπολ, τη λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή με τη μέθοδο μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη, και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
  • Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 λεπτό, αφαιρούμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ⅓ της ζάχαρης.
  • Αφήνουμε να λιώσει, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες 2 δόσεις μέχρι να δημιουργηθεί η καραμέλα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με την κουτάλα.
  • Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης σε μια κανάτα.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το ρίχνουμε στην κανάτα.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα καραμέλας.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1,5-2 ώρες μέχρι να παγώσει.
  • Παίρνουμε μια φόρμα σιλικόνης με χριστουγεννιάτικα σχέδια και απλώνουμε σε κάθε θήκη με ένα πινέλο μία στρώση από τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, αφαιρούμε, ρίχνουμε άλλη μια στρώση λευκής κουβερτούρας και μεταφέρουμε ξανά στο ψυγείο.
  • Βάζουμε τη σάλτσα καραμέλας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο, γεμίζουμε καλά τις θήκες με την καραμέλα και στρώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια.
  • Απλώνουμε με ένα κουτάλι την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα στο πάνω μέρος από τα σοκολατάκια μέχρι να καλυφθούν καλά.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να παγώσουν, αφαιρούμε και ξεφορμάρουμε σε ένα ξύλο κοπής.
  • Διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα και χριστουγεννιάτικα sprinkles, και σερβίρουμε.

 

πριν από 1 ώρα
Style

Τι σημαίνει η λέξη «λέχος»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Υγεία

Η σοκολάτα προκαλεί σπυράκια: Αλήθεια ή μύθος;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Αθλητικά

Δεν έκανε την υπέρβαση ο Άρης, 2-2 με την Αράζ και αποκλεισμός

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Αθλητικά

Σοκ! Έφυγε από τη ζωή ο πρώην παίκτης του «Ηράκλειο» Βασίλης Μπανακάκης!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Αθλητικά

«Λευκή» πρόκριση για την ΑΕΚ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Τεχνολογία

Τέλος η οδήγηση για τους ηλικιωμένους – Ποιοι χάνουν το δίπλωμα στα 65 και ποιοι στα 67

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Αθλητικά

Βαρύ πρόστιμο στην Παρί Σεν Ζερμέν από την UEFA

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Καιρός

Ο καιρός για αύριο 1/8: Με βροχές και μποφόρ μπαίνει ο Αύγουστος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Κόσμος

Βομβαρδισμοί στον Λίβανο: Το Ισραήλ έβαλε στο στόχαστρο «υποδομές» της Χεζμπολάχ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Παλαιό Φάληρο: Βίντεο από τη στιγμή που η γυναίκα πετάει το καρότσι και φεύγει χωρίς το 3χρονο κοριτσάκι

Διαβάστε περισσότερα