Δείτε την συνταγή
Το τραπέζι στρώνεται με άσπρο, γιορτινό τραπεζομάντιλο, κοντά στο στολισμένο έλατο κι επάνω ακουμπάει το μεγάλο γυάλινο μπολ με το egg nog. Δίπλα, τα γυάλινα, επίσης, φλιτζανάκια ή ποτήρια κι ένα μπολ με τριμμένη κανέλα και μοσχοκάρυδο για όσους θέλουν.
Υλικά
- 1 κρόκος αυγού, ολόφρεσκου και βιολογικο
- 200 ml Cointreau
- 300 ml σκούρο ρούμι
- 100 ml γάλα
- λίγη κανέλα και λίγο μοσχοκάρυδο
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσετε το egg nog χτυπάτε πολύ καλά τον κρόκο με το γάλα, ώσπου να ασπρίσουν και τα βάζετε να πάρουν μία βράση.
- Προσθέτετε το Cointreau και το ρούμι, στη συνέχεια την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
- Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε.
- Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση και περισσότερες θερμίδες, χτυπήστε λίγη κρέμα σε ελαφριά σαντιγί και βάλτε μια κουταλιά από πάνω.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Ήταν λάθος μου, έπρεπε να τον είχα πάρει μαζί μου, λέει η αδερφή του 5χρονου στα Καμίνια
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά