Δείτε ποια είναι στη λίστα
Οι Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας τη Δευτέρα 8 Απριλίου, στο ξενοδοχείο «Athenaeum InterContinental», σε μια απολαυστική τελετή, που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.
Μπαίνοντας στην τέταρτη δεκαετία του, ο θεσμός των Χρυσών Σκούφων βρίσκει την ελληνική γαστρονομική σκηνή σε εντυπωσιακή άνθιση, γεγονός που πιστοποιείται από τον αριθμό των 43 βραβευμένων εστιατορίων, οι ιδιοκτήτες και σεφ των οποίων ανέβηκαν τη Δευτέρα 8 Απριλίου στη σκηνή για να παραλάβουν την υψηλότερη ελληνική γαστρονομική διάκριση.
Για δωδέκατη συνεχή χρονιά, το «Etrusco» της Κέρκυρας αναδείχθηκε το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, με τον Έκτορα Μποτρίνι, μάλιστα, να καταλαμβάνει και τη δεύτερη θέση με το ομώνυμο αθηναϊκό του εστιατόριο.
Όπως συμβαίνει σταθερά τα τελευταία χρόνια, οι σημαντικές τουριστικές περιοχές της χώρας μας είναι εκείνες που έχουν τη μερίδα του λέοντος στα βραβεία (23 συνολικά στα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και στη Χαλκιδική), με τη Σαντορίνη, μάλιστα, να φτάνει φέτος τα 9 εστιατόρια με Χρυσό Σκούφο. Επίσης, 17 από τα βραβευμένα εστιατόρια βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.
Όσο για την Κρήτη, βραβεύτηκαν μόλις δύο εστιατόρια σε όλο το νησί. Ο λόγος για το πολυβραβευμένο Dionysos του ξενοδοχείου «Elounda Beach» και για το Cretamos στο Ρέθυμνο:
Dionysos – Ν. Λασιθίου – Ελούντα, Ξεν. «Elounda Beach»
- Σύγχρονη κουζίνα
- Βαθμολογία: 15 / 20
- Σεφ: Albert Hazma
Στο διαχρονικά καλό εστιατόριο του «Elounda Beach» πλάι στις ελιές και συνοδεία απαλής ζωντανής μουσικής, ο βραβευμένος σεφ Albert Hazma κρατά σταθερά τα ηνία της κουζίνας. Οι γεύσεις που παρουσιάζει στο menu dégustation είναι δημιουργικές, σύγχρονες και θυμίζουν μικρούς πίνακες μινιμαλιστικής ζωγραφικής. Σέρβις και κάβα υψηλού επιπέδου.
Επίσης, βραβείο «Top Notch 2024» δόθηκε στο εστιατόριο Cretamos, στο Πάνορμο Ρεθύμνου.
- Σύγχρονη κουζίνα
- Σεφ: Φραγκίσκος Δανδουλάκης
- Executive Σεφ: Παύλος Κυριάκης
Στο μοντέρνο γαστρονομικό εστιατόριο του 5άστερου ξενοδοχείου «The Royal Senses/Curio by Hilton» η αφ’ υψηλού θέα σε παροτρύνει σε ρεμβασμό, και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης επιμελείται μια γκουρμέ κουζίνα που συνδυάζει σύγχρονο δημιουργικό πνεύμα και κρητικά υλικά. Ξεχωρίζουν o αστακός με σκιουφιχτά μακαρόνια και σάλτσα μπισκ και η σφυρίδα με σταμναγκάθι, κρέμα φινόκιο, μύδια με κρούστα μυρωδικών και σος λευκού κρασιού.
Διαβάστε επίσης:
Αντικριστό: Η ανάμνηση του πρώτου γεύματος του ανθρώπου, ψημένο στη φωτιά
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»