Ηράκλειο: 36oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Δείτε τα ταξίδια αλλιώς: Οι οικονομικές εναλλακτικές λύσεις

11.04.2024, 0:29

Δείτε πως μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα 

Τα ταξίδια ήταν ακριβά το 2023 και η έντονη ζήτηση οδήγησε τους ταξιδιώτες να αναζητήσουν φθηνότερες, εναλλακτικές λύσεις σε δημοφιλείς προορισμούς. Πρόκειται για έναν τρόπο εξοικονόμησης χρημάτων για τα ταξίδια του 2024 σύμφωνα με τους ειδικούς.

Τι είναι το dupe και πώς σχετίζεται με τα ταξίδια;

Πρόκειται για έναν νέο όρο που δίνει μια νέα τροπή στην παλιά έννοια του κυνηγιού ευκαιριών.Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες αξιοποίησαν περισσότερο αυτή τη στρατηγική το 2023. Για παράδειγμα, οι αναζητήσεις πτήσεων υπερδιπλασιάστηκαν για διάφορους «dupe» προορισμούς διεθνώς, σύμφωνα με στοιχεία της Expedia. Οι αναζητήσεις για την Ταϊπέι, ένα dupe για τη Σεούλ, αυξήθηκαν κατά 458% στις ΗΠΑ και κατά 2.786% παγκοσμίως, σύμφωνα με την Expedia. Εκείνες προς την Πατάγια της Ταϊλάνδης, μια εναλλακτική λύση για την Μπανγκόκ, αυξήθηκαν κατά 163% στις ΗΠΑ και 249% παγκοσμίως. Παρομοίως, οι αναζητήσεις πτήσεων προς το νησί Κουρασάο, ένα υποκατάστατο του Αγίου Μαρτίνου, αυξήθηκαν 228% στις ΗΠΑ και 185% παγκοσμίως. Οι αναζητήσεις προς το Περθ της Αυστραλίας, ένα αντίγραφο του Σίδνεϊ, αυξήθηκαν κατά 33% στις ΗΠΑ και κατά 109% παγκοσμίως. Επιπλέον, εκείνα προς το Λίβερπουλ της Αγγλίας, μια εναλλακτική λύση για το Λονδίνο, αυξήθηκαν κατά 138% στις ΗΠΑ και κατά 97% παγκοσμίως, σύμφωνα με την Expedia.

«Το TikTok εκλαΐκευσε την ιδέα των dupes… και η έννοια απογειώνεται όλο και περισσότερο στον κόσμο των ταξιδιών», ανέφερε η Expedia σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Η οικονομική δυνατότητα ένας από τους κορυφαίους παράγοντες για τα ταξιδιωτικά dupes. Το πόσο προσιτοί είναι κάποιοι προορισμοί είναι μεταξύ των κορυφαίων λόγων που αναφέρουν οι καταναλωτές για την αναζήτηση αυτών των εναλλακτικών προορισμών, σύμφωνα με την Expedia.

«Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα στο επόμενο ταξίδι σας, σκεφτείτε έναν εναλλακτικό προορισμό», δήλωσε η Hayley Berg, επικεφαλής οικονομολόγος της Hopper, μιας ταξιδιωτικής εφαρμογής. «Συχνά μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από τα αεροπορικά εισιτήρια και τις τιμές των ξενοδοχείων επιλέγοντας έναν προορισμό εκτός της πεπατημένης».

Η κίνηση αναζήτησης στο διαδίκτυο στις ΗΠΑ για ταξιδιωτικές διπλές προσφορές αυξήθηκε σε όλη τη διάρκεια του 2023, με αποκορύφωμα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Google Trends.

Δεν είναι μόνο η τιμή της πτήσης

Ωστόσο, τα δεδομένα πτήσεων του Hopper δείχνουν ότι δεν είναι απαραίτητο να αποδίδουν όλα τα dupes για τους ταξιδιώτες. Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσουν μερικές διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Τα dupes δεν αφορούν μόνο τα αεροπορικά εισιτήρια. Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν μακριά από την πεπατημένη μπορούν συχνά να εξοικονομήσουν χρήματα από το φαγητό, τα ξενοδοχεία και τις τοπικές μεταφορές, δήλωσε η Sara Rathner, ταξιδιωτική εμπειρογνώμονας στο NerdWallet.

Η αποφυγή «υπερβολικά τουριστικών» περιοχών, ειδικά αν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, μπορεί επίσης να είναι μια πιο ευχάριστη εμπειρία λόγω μικρότερου πλήθους, δήλωσε ο Rathner.

Όταν επιλέγουν έναν προορισμό «dupe», οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ερευνούν λεπτομέρειες όπως οι ανέσεις, οι υποδομές και τα ζητήματα ασφάλειας, πρόσθεσε ο Rathner. Η ανάγνωση ταξιδιωτικών άρθρων και ιστολογίων στο διαδίκτυο και η ερώτηση σε φίλους που μπορεί να έχουν επισκεφτεί το μέρος στο παρελθόν, μπορεί να δώσει μια γενική αίσθηση σχετικά με τις πιθανές διαδρομές και την ευκολία διαμονής και μετακίνησης, είπε.

πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης:

Βόμβα Καιρίδη: Δύο δομές μεταναστών στην Κρήτη

 Κρήτη: Μαζικές αφίξεις παράτυπων μεταναστών

Κρήτη – Μεταναστευτικό: Κάθοδος Καιρίδη για τις ανεξέλεγκτες ροές