Ηράκλειο: 29oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας σχολικών μονάδων και εργαζόμενων λόγω καύσωνα

11.06.2024, 16:54

Ανοίγουν οι κλιματιζόμενοι χώροι στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Στη λήψη έκτακτων μέτρων ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, προχωρά ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας. Οι πολίτες λόγω του καύσωνα μπορούν να προσέρχονται στους κλιματιζόμενους χώρους στις Δημοτικές Ενότητες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Θραψανού προκειμένου να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Οι χώροι που διατίθενται για τις ημέρες του καύσωνα είναι οι εξής:

Δ.Ε Αρκαλοχωρίου:
• Το Δημοτικό Κατάστημα Αρκαλοχωρίου
• Κέντρο Νεότητας Γαρίπας
• Αγροτικός Συνεταιρισμός Αυλής
• Πνευματικό Κέντρο Σκινιά

Δ.Ε Καστελλίου:
• Χώρος ΚΑΠΗ Καστελλίου

Δ.Ε Θραψανού:
•Δημοτικό Κατάστημα Θραψανού

Οι κλιματιζόμενες δημοτικές αίθουσες θα είναι διαθέσιμες για το κοινό από τις 9 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ανάγκη που θα προκύψει, μπορείτε να επικοινωνείτε, στη Γραμμή Δημότη, στο τηλέφωνο: 2891340143.

Τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας σχολικών μονάδων Α΄/θμιας Εκπαίδευσης, ΚΔΑΠ και Βρεφονηπιακών Σταθμών λόγω καύσωνα

Εν τω μεταξύ ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Βασίλειος Κεγκέρογλου, έχοντας υπόψη το γεγονός ότι κρίνεται απαραίτητη η λήψη μέτρων λόγω της επικείμενης έλευσης καύσωνα για την προστασία των μαθητών από τη θερμική καταπόνηση, αποφάσισε:

1. Την μερική λειτουργία των σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μέχρι τις 11:30 π.μ. την Τετάρτη 12/06/2024 και την Πέμπτη 13/06/2024
2. Την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, την Τετάρτη 12/06/2024 και την Πέμπτη 13/06/2024.
3. Την μερική λειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μέχρι τις 11:30 π.μ. την Τετάρτη 12/06/2024 και την Πέμπτη 13/06/2024.

Τροποποίηση ωραρίου εργαζόμενων λόγω καύσωνα

Παράλληλα τροποποιείται το ωράριο εργασίας των εξής τμημάτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας έως και την Πέμπτη 13/6/2024:

1) Του Τμήματος Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα των εργαζομένων που ασχολούνται με την καθαριότητα οδών και κοινόχρηστων χώρων, αποκομιδή απορριμμάτων και Ανακύκλωσης, Συντήρηση Πρασίνου, κλπ.
2) Του Τμήματος Άρδευσης και Ηλεκτρομηχανολογικών έργων των Τεχνικών Υπηρεσιών (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κλπ.)
Το ωράριο εργασίας τροποποιείται έως την 12η μεσημβρινή για το προσωπικό που εργάζεται σε εξωτερικούς χώρους με την αποφυγή εργασίας στους χώρους αυτούς κατά τις ώρες υψηλότερου κινδύνου (12:00 – 17:00) και με δυνατότητα χρήσης ευέλικτου ωραρίου εργασίας.
Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να παραμείνουν στην υπηρεσίας τους, μέχρι την λήξη του ωραρίου τους, ασκώντας τα καθήκοντά τους σε εσωτερικούς χώρους.

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά λόγω καύσωνα θα παραμείνουν τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία Δήμου Αποκορώνου 

Ηράκλειο: Αλλαγές στο πρόγραμμα των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω καύσωνα 

Δήμος Χανίων: Κλειστά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία λόγω καύσωνα – Μέτρα και σε Γυμνάσια-Λύκεια