Τα γεμιστά είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που συνήθως σερβίρεται ως κυρίως πιάτο ή ως μεζές σε ταβέρνες και εστιατόρια. Δοκιμάστε σήμερα τη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι πολύ εύκολη και πραγματικά νόστιμη και πετυχημένη.
Υλικά
- 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
- 5 πιπεριές
- 1 πατάτα
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- 10 κ.σ. πλιγουρι
- 1/2 ματσ. μαϊντανό
- 1/2 ματσ. δυόσμο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές.
- Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
- Αφαιρούμε καπάκι – φέτα κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα, αν έχουν κοτσάνι το αφήνουμε επάνω για περισσότερο άρωμα.
Η γέμιση
- Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ μόνο τη ψίχα της.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αλέθουμε.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το πλιγούρι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το μισό ελαιόλαδο.
- Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, μαϊντανό και δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
Στο ταψί
- Γεμίζουμε τα λαχανικά μας κατά τα 3/4.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι τους.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τη πατάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε ανάμεσα τους
Ψήσιμο – Χρόνος
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 ºC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.
Δημοφιλή
Θλίψη στα Χανιά: Απεβίωσαν με διαφορά λίγων ημερών οι αδελφές Κουτσουδάκη
Παλέρμο: Εν ψυχρώ δολοφονία 21χρονου – Πυροβολήθηκε στο μέτωπο
Με τον λογιστή στο χωράφι για το φετινό λιομάζωμα οι παραγωγοί
Τροχαίο με το «καλημέρα» στο Ηράκλειο
Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο παιδιά – Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Ηράκλειο: Σοκ για γαμπρό στις Μαλάδες - Η νύφη ήταν... ο πεθερός του! Δείτε βίντεο
Νέα αύξηση τιμών στα καπνικά - Πάνω από 6 ευρώ το πακέτο τσιγάρων
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό γυναίκας στον δρόμο προς Χάρακα
Χανιά: Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα - «Έφυγε» ο Γιάννης Θάνου