Ηράκλειο: 34oC

Εύκολα και αφράτα μπιφτέκια

07.06.2024, 10:30

Ενα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων

Τα μπιφτέκια είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων, φαινομενικά απλό, αλλά η επιτυχία του κρύβεται στη σωστή συνταγή.

Ενώ μπορεί να φαίνεται εύκολο να τα φτιάξει κανείς, είναι εξίσου εύκολο να καταλήξουν σφιχτά και άγευστα. Ωστόσο, υπάρχει μια σχετικά απλή συνταγή, χωρίς αβγό, που εγγυάται ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια. Ας δούμε πώς γίνεται.

Υλικά

  •  1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, άπαχο
  • Μισό κιλό ψωμί, μπαγιάτικο
  • ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1/4 του φλιτζανιού του καφέ ξύδι
  • λίγο νερό
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο, φρέσκο ή αποξηραμένο

Εκτέλεση

  1.  Φουσκώνουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε νερό
  2. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά
  3. Το μυστικό είναι όταν βάζουμε το μουλιασμένο ψωμί να μην το στύβουμε πλήρως και επιπλέον, αν χρειάζεται να προσθέτουμε στο μείγμα λίγο νερό ακόμη.
  4. Αφού ομογενοποιούσουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά.

*** Μπορούμε να προσθέσουμε μυρωδικά της αρεσκείας μας, ή λίγη μουστάρδα ή ακόμη και λιωμένο κρεμμύδι.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή για μπιφτέκια γαλοπούλας

Εύκολη συνταγή: Χοιρινά μπιφτέκια

Μπιφτέκια με βασιλικό και φέτα