Ηράκλειο: 25oC

Εύκολα τυρομπουρεκάκια

05.07.2025, 15:07

Δείτε τη συνταγή 

Τραγανά, πάναπλα τυρομπουρεκάκια, που βγαίνουν κρατσανιστά από το τηγάνι και εξαφανίζονται μέσα σε λίγα λεπτά. Η γέμιση; Φέτα, αυγά και αριάνι.

Υλικά
Τεμάχια: 30

  • 500 γρ. τυρί φέτα, χοντροθρυμματισμένη
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 100 ml αριάνι (ξινόγαλο – στα σούπερ μάρκετ) ή γάλα φρέσκο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 2 φύλλα γιουφκά ή 4 φύλλα κρούστας

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε τυρομπουρεκάκια, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το τυρί, τα αυγά, το αριάνι και αλατοπίπερο (ελάχιστο αλάτι αν η φέτα είναι αλμυρή) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, έως ότου γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα φύλλα.
  • Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και απλώνουμε επάνω τα φύλλα. Κόβουμε τα φύλλα σε 9 λωρίδες (αν είναι φύλλα γιουφκά) ή σε 6 μακριές λωρίδες αν είναι κρούστας, κατά μήκος της μικρής πλευράς τους.
  • Στην άκρη καθεμιάς βάζουμε 1 κουτ. γλυκού από τη γέμιση και τυλίγουμε σε τρίγωνο.
  • Βρέχουμε το δάχτυλό μας με λίγο νερό και πιέζουμε την άκρη του φύλλου, ώστε να κλείσει καλά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Σε ένα τηγάνι ή σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ελαιόλαδο τόσο που να καλύπτει 3 εκ. από τον πάτο και ρίχνουμε τα τυροπιτάκια, σε δόσεις, ώστε να μην
  • πέσει απότομα η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφήξουν πολύ.
    Τηγανίζουμε για ένα λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
  • Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν από τα λάδια προτού τα σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα