Ηράκλειο: 18oC

Εύκολη και γρήγορη μακαρονοσαλάτα

03.12.2024, 14:17

Τόσο απλά υλικά, τόση πολλή γεύση

Αυτή είναι η απόλυτη σαλάτα ζυμαρικών, που γίνεται με αρακά, κόκκινες πιπεριές, τραγανό σέλερι, φρέσκο μαϊντανό και ένα κρεμώδες γλυκό και πικάντικο dressing, γεμάτο γεύση.

Τόσο απλά υλικά, τόση πολλή γεύση. Αυτή η pasta salad, έχει λάβει ISO γεύσης, από μικρούς και μεγάλους. Μπορεί να ενισχυθεί με ένα ψητό φιλέτο κοτόπουλο και να δώσει ένα πλήρες γεύμα. Μπορεί να σερβιριστεί, άνετα, σε ένα γιορτινό μπουφέ ή να είναι η συνδρομή μας σε ένα πικ-νικ.

Μπορείτε, βεβαίως, να ετοιμάσετε τη μακαρονοσαλάτα από την προηγούμενη ημέρα, αλλά, σας προτείνω να προσθέσετε τα κρεμμύδια, την ώρα που θα σερβίρετε, για να μην έχει βαριά γεύση και μυρωδιά, η σαλάτα μας.

Ένα ακόμη tip, είναι να στραγγίσετε καλά τα ζυμαρικά, μετά το βράσιμο, για να μην βγάλουν νερά στο μπολ ανάμειξης και καταλήξει το ντρέσινγκ, πολύ νερουλό.

Υλικά

  • 1 συσκευασία (500 γρ.) ζυμαρικά κοραλλάκια
  • 400 γρ. μπιζέλια από κονσέρβα
  • 1 κόκκινη πιπεριά – κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι – κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια – ψιλοκομμένα
  • 3 στικς σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα

  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1/3 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, για al dente.
  2. Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και στεγνώνουμε να μην έχουν νερά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα κοραλλάκια, τις κόκκινες πιπεριές, τον αρακά, τα κόκκινα κρεμμύδια, τα πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και το σέλερι.
  4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε να ενωθούν.
  5. Σερβίρουμε αμέσως ή σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο έως και 24 ώρες πριν τη βγάλουμε στο τραπέζι, κάνοντας ένα καλό ανακάτεμα, πρώτα.

Πηγή: Newsit.gr

πριν από 20 λεπτά
Ελλάδα

Κέρκυρα: 50χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Ηράκλειο

Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Ελλάδα

Συναγερμός στην Ορεστιάδα: Eξαφανίστηκε 23χρονος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 45 λεπτά
Αθλητικά

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 91-80: «Λύγισαν» στο Βελιγράδι οι «ερυθρόλευκοι»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 52 λεπτά
Κρήτη

Άγιος Νικόλαος: Tελεσίδικη η απόφαση του ΣτΕ για τη χερσαία ζώνη στο Καθολικό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Σαλαμίνα: Τα 8.000 ευρώ και το μίσος… για την πεθερά που οδήγησαν στο έγκλημα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2678: Οι αριθμοί που κερδίζουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κόσμος

ΗΠΑ: Έπεσαν πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Style

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Δυστυχώς, ένα χρόνιο ζήτημα που με ταλαιπωρεί κατά καιρούς υποτροπίασε» – Αναβάλλονται εμφανίσεις του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Κακοκαιρία Adel: Ήχησε το 112 στην Αιτωλοακαρνανία

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →