Δείτε τη συνταγή
Mια πανεύκολη και γευστική συνταγή για πατατοσαλάτα που θα λατρέψετε.
Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών να απλωθούν σε ολόκληρο το μπολ.
Υλικά
600 φρέσκες πατάτες μικρές ή μετρίου μεγέθους
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 αβγά βρασμένα
2 κλωναράκια σέλερι
2 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αγγουράκια τουρσί
1 κ.σ. απαλή μουστάρδα
2 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. άνηθο
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ψιλοκόβουμε τα αβγά, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια τουρσί. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό (να τις καλύπτει) και τις αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 20 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση. Θέλουμε να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
Βήμα 2ο
Όταν κρυώσουν ελαφρώς οι πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά. Τις σπάμε με πιρούνι σε κομμάτια, τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο ακόμα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά.
Βήμα 3ο
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το γιαούρτι τη μουστάρδα, το ξίδι, την πάπρικα, τον άνηθο και λίγο αλατοπίπερο, να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στις πατάτες όσο ακόμη είναι ζεστές και ανακατεύουμε καλά.
Πηγή: vita.gr
Δημοφιλή
Κρήτη: Σεισμός 3,2 ρίχτερ βόρεια του Ηρακλείου
Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή αλλοδαπών στον Καράβολα
Σεισμός τα ξημερώματα στα ανοιχτά της Κρήτης
Θρήνος στη Μεσαρά για την αγαπητή Στέλλα που έφυγε πρόωρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βροχή» οι κατασχέσεις για τους επιτήδειους που δεν μπορούν να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω
Κρήτη: 250 αδέσποτα πρόβατα μάζεψε η αστυνομία - Ψάχνουν τους ιδιοκτήτες
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντίστροφη μέτρηση για τις κατασχέσεις περιουσίας - Ποιοι δεν γλιτώνουν με τίποτα
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 19 Ιουλίου
Αυτή η παραλία της Κρήτης έχει τα πιο ήρεμα και πεντακάθαρα νερά - Δείτε φώτο