Ηράκλειο: 34oC

Εύκολη συνταγή για black forest

19.01.2025, 10:53

Δείτε πως να τη φτιάξετε 

Η κλασική black forest αποδομείται και μπαίνει σε στρώσεις σε μεγάλο μπολ, παίρνοντας τη μορφή trifle, σε μια εκδοχή πολύ πιο εύκολη από την αυθεντική, αλλά εξίσου θαυμάσια!

3 ώρες προετοιμασία
10′ ψήσιμο
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 3 ώρες και 10′

Υλικά
Μερίδες: 10

Για το σοκολατένιο φύλλο (μπισκουί)
160 γρ. αυγά
60 γρ. κρόκοι αυγών (3 κρόκοι)
100 γρ. ασπράδι (περίπου 3 ασπράδια)
160 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. κακάο

Για το cremeux μαύρης σοκολάτας
175 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
175 γρ. φρέσκο γάλα
70 γρ. κρόκοι αυγών (3-4 κρόκοι)
180 γρ. κουβερτούρα με 72% κακάο, ψιλοκομμένη

Για το σιρόπι
100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
20 γρ. kirsch ή λικέρ κεράσι

Για τη διακόσμηση
μαρμελάδα κεράσι έτοιμη του εμπορίου ή σπιτική
φλούδες μαύρης σοκολάτας (ξύνουμε μια πλάκα κουβερτούρας με το εργαλείο της παρμεζάνας)

Διαδικασία

Σοκολατένιο φύλλο (μπισκουί)
Για να φτιάξουμε Τrifle black forest, ξεκινάμε με το σοκολατένιο φύλλο (μπισκουί). Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα αυγά με τους κρόκους και 120 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
Αδειάζουμε σε μπολ και καθαρίζουμε επιμελώς τον κάδο και το σύρμα. Στον καθαρό πλέον κάδο χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή μαρέγκα.
Αδειάζουμε τη μαρέγκα στο μπολ με το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα με τη σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
Απλώνουμε τη ζύμη στη λαδόκολλα, σε λεπτή στρώση σε διάσταση περίπου 25 x 30 εκ., και ψήνουμε για 7-10 λεπτά, μέχρι να σφίξει.

Cremeux μαύρης σοκολάτας
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τους κρόκους.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η κρέμα να φτάσει τους 82°C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, ελέγχουμε πότε η κρέμα αχνίζει έντονα και δείχνει να έχει δέσει ελαφρώς. Πάντως, δεν πρέπει να την αφήσουμε να βράσει, γιατί θα κόψει.
Τη σουρώνουμε και την αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα, την οποία έχουμε βάλει σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά (ή με ραβδομπέντερ) μέχρι να αναμειχθούν. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη μέχρι να πέσει αρκετά η θερμοκρασία της.

Σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε σε δυνατή φωτιά το νερό με τη ζάχαρη μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει δυνατά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το λικέρ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

Trifle
Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ σερβιρίσματος με επίπεδο πάτο βάζουμε στον πάτο ένα στρογγυλό κομμάτι από το σοκολατένιο φύλλο μπισκουί.
Με ένα κουτάλι το περιχύνουμε με το σιρόπι. Από πάνω βάζουμε το cremeux μαύρης σοκολάτας και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Καλύπτουμε με μία στρώση μαρμελάδα κεράσι. Από πάνω απλώνουμε τη σαντιγί λευκής σοκολάτας και στολίζουμε με φλούδες μαύρης σοκολάτας.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment