Ηράκλειο: 12oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Εύκολο μοσχάρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια

14.09.2024, 5:47

Τα υλικά και η εκτέλεση

Μια συνταγή εύκολη στην παρασκευή της, που δεν υστερεί καθόλου σε γεύση. Σερβίρετέ το με πουρέ ή ρύζι και συνοδέψτε με ένα κόκκινο παλαιωμένο κρασί.

Υλικά

Για το μοσχάρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια

  • 1½ kg μοσχάρι (ποντίκι κιλότο νουά)
  • 1 φέτ. φρέσκια χοιρινή πανσέτα (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο ολόκληρη
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι ή λίγο αποξηραμένο
  • 3/4 φλ. μαυροδάφνη
  • 1/2 φλ. ζωμός κρέατος ή νερό
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (ασπρομανίταρα ή πορτομπέλο)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το δέσιμο της σάλτσας

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλεύρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε πρώτα το κρέας σε μπουκιές.
  • Ψιλοκόβουμε τη φέτα πανσέτας σε κομματάκια.
  • Με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε την πανσέτα για 3΄. Προσοχή, δεν θέλουμε να ροδίσει γιατί θα βαρύνει η γεύση.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο και σοτάρουμε ώσπου να γυαλίσει, χωρίς να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας για 3΄-4΄.
  • Ρίχνουμε το θυμάρι και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  • Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και ντεγκλασάρουμε την κατσαρόλα τρίβοντας με σπάτουλα τη βάση της.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε λίγα λεπτά μέχρι να πάρει βράση.
  • Προσθέτουμε το κρέας σε κομματάκια καθώς και τα μανιτάρια.
  • Περιμένουμε μέχρι να έρθει ξανά το φαγητό σε σημείο βρασμού.
  • Αλατίζουμε και τρίβουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30΄ ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (χωρίς να κάψει), προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά με σύρμα να ξανθύνει το μίγμα και να ψηθεί το αλεύρι.
  • Παίρνουμε ζωμό απ’ το φαγητό και αραιώνουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα να μη σβολιάσει. Ρίχνουμε τόσο ζωμό απ’ το φαγητό ωσότου έχουμε μια αραιή σάλτσα.
  • Όλο μαζί το αδειάζουμε στο φαγητό (όπως όταν κάνουμε αυγολέμονο, κουνάμε την κατσαρόλα απ’ τα χερούλια κι αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό να σταθεί για 10΄ πάνω στο ζεστό μάτι της κατσαρόλας το οποίο έχουμε σβήσει).

Πηγή: argiro.gr

πριν από 12 λεπτά
Ελλάδα

Έληξε η προθεσμία για την πληρωμή του Δώρου των Χριστουγέννων, τι ισχύει εάν δεν καταβλήθηκε στους εργαζόμενους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Κρήτη

Τραγωδία στον Μυλοπόταμο – Εντοπίστηκε νεκρός στο χωράφι του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Οικονομία

Αναλυτικοί πίνακες και παραδείγματα με τις αυξήσεις των μισθών το 2026

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Οικονομία

Νέο επίδομα ανεργίας: Αυτοί θα λάβουν έως 1.295€ το μήνα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Κόσμος

Πούτιν: «Η μπάλα στο γήπεδο της Δύσης, είμαστε έτοιμοι για ειρηνικές διαπραγματεύσεις» (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Ελλάδα

Χριστούγεννα στα μπλόκα για τους αγρότες – Μοιράζουν μήλα και λάδι στα αυτοκίνητα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δύο ανήλικα κορίτσια πίσω από την φωτιά στο Σκαλάνι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Αθλητικά

ΑΕΚ-ΟΦΗ: Για την πρωτιά οι γηπεδούχοι για την υπέρβαση ο Όμιλος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 47 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σε άλυτο μυστήριο εξελίσσεται η εξαφάνιση του 33χρονου γιατρού από το Βενιζέλειο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 57 λεπτά
Ηράκλειο

Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα, το ωράριο λειτουργίας της αγοράς

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →