Ηράκλειο: 29oC

Εύκολος μουσακάς με γιαούρτι και κιμά κοτόπουλου

21.08.2024, 11:59

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Τα μυστικά αυτής της συνταγής είναι ο κιμάς κοτόπουλου, οι ψητές πατάτες, λιωμένες με το πιρούνι σε πουρέ, οι μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια και η υπέροχη κρέμα με γιαούρτι.

Υλικά

Τεμάχια: για ένα ταψί 32εκ.

Για τον κιμά

  • 600 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
  • 800 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 300 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρέμα

  • 400 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
  • 300 γρ. ξινομηζύθρα, θρυμματισμένη
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 4 αυγά, χτυπημένα με ένα πιρούνι

Για τον μουσακά

  • 100 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 1.200 γρ. πατάτες με τη φλούδα, πλυμένες
  • 1.500 γρ. μελιτζάνες, σε κυβάκια των 2 εκ.
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο + για το τηγάνισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μουσακά με γιαούρτι και κιμά κοτόπουλο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Στη συνέχεια, τυλίγουμε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  3. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν η σάρκα τους είναι μαλακή.

Κρέμα

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο.

Κιμάς

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Έπειτα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια με την καυτερή πιπεριά και το μπαχάρι για 3-4 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε για άλλα 5-6 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα και αλατοπίπερο.
  5. Μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα

Μουσακάς

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Τηγανίζουμε τα κυβάκια μελιτζάνας για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  4. Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες, τις ξεφουρνίζουμε, χωρίς να σβήσουμε τον φούρνο.
  5. Τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
  6. Ρίχνουμε τη γραβιέρα, τη ρίγανη, τα 100 ml λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  7. Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε στον πάτο τον πουρέ σε μια ισόπαχη στρώση.
  8. Σκορπίζουμε τα κυβάκια μελιτζάνας, από πάνω τον κιμά και από πάνω την κρέμα γιαουρτιού.
  9. Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ο μουσακάς ροδίσει καλά.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 1 λεπτό
Κόσμος

Πέθανε ο ηθοποιός Τρίσταν Ρότζερς – Πρωταγωνιστούσε στη σειρά «General Hospital»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Ηράκλειο

Φωτιά στις Μαλάδες κινητοποίησε την Πυροσβεστική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Ελλάδα

Σοκ στην Κέρκυρα: Τουριστικό λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες (βίντεο-φώτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Ελλάδα

Η πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά στην Ελλάδα είναι γεγονός – Πού βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ελλάδα

Κέρκυρα: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης τουρίστα στην Παλαιοκαστρίτσα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Κρήτη

ΒΟΑΚ: «Κλείδωσε» η μετατόπιση των δικτύων, ποιος εργολάβος παίρνει το έργο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Κόσμος

Το τουρκικό ΥΠΕΞ απορρίπτει την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα διακαιώματα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Viral

Γνωστός τράπερ επέπληξε 15χρονο που κατανάλωνε αλκοόλ σε συναυλία του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Χανιά

Χανιά: Μέσα σε λίμνη αίματος η 45χρονη που μαχαιρώθηκε από τον σύντροφο της – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της επίθεσης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 53 λεπτά
Style

Παντρεύτηκαν στο Ρέθυμνο ο Μπρεντ Πέτγουεϊ και η Στέλλα Λαγουδάκη

Διαβάστε περισσότερα