Ηράκλειο: 21oC

Εύκολος μουσακάς με γιαούρτι και κιμά κοτόπουλου

21.08.2024, 11:59

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Τα μυστικά αυτής της συνταγής είναι ο κιμάς κοτόπουλου, οι ψητές πατάτες, λιωμένες με το πιρούνι σε πουρέ, οι μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια και η υπέροχη κρέμα με γιαούρτι.

Υλικά

Τεμάχια: για ένα ταψί 32εκ.

Για τον κιμά

  • 600 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
  • 800 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 300 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρέμα

  • 400 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
  • 300 γρ. ξινομηζύθρα, θρυμματισμένη
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 4 αυγά, χτυπημένα με ένα πιρούνι

Για τον μουσακά

  • 100 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 1.200 γρ. πατάτες με τη φλούδα, πλυμένες
  • 1.500 γρ. μελιτζάνες, σε κυβάκια των 2 εκ.
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο + για το τηγάνισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μουσακά με γιαούρτι και κιμά κοτόπουλο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Στη συνέχεια, τυλίγουμε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  3. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν η σάρκα τους είναι μαλακή.

Κρέμα

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο.

Κιμάς

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Έπειτα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια με την καυτερή πιπεριά και το μπαχάρι για 3-4 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε για άλλα 5-6 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα και αλατοπίπερο.
  5. Μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα

Μουσακάς

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Τηγανίζουμε τα κυβάκια μελιτζάνας για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  4. Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες, τις ξεφουρνίζουμε, χωρίς να σβήσουμε τον φούρνο.
  5. Τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
  6. Ρίχνουμε τη γραβιέρα, τη ρίγανη, τα 100 ml λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  7. Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε στον πάτο τον πουρέ σε μια ισόπαχη στρώση.
  8. Σκορπίζουμε τα κυβάκια μελιτζάνας, από πάνω τον κιμά και από πάνω την κρέμα γιαουρτιού.
  9. Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ο μουσακάς ροδίσει καλά.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 6 λεπτά
Υγεία

Καρκίνος παχέος εντέρου: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Στο «σκοτάδι» παραμένουν οι κάτοικοι στον Γαλατά – Χωρίς ρεύμα στους δρόμους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ελλάδα

Σοκαριστική μαρτυρία 14χρονου που έπεσε θύμα bullying στο σχολείο – «Ήταν 7 άτομα κι εγώ μόνος μου» (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Ταξίδια

Οι νέοι κανόνες που ισχύουν για τα ταξίδια από αύριο Κυριακή 12/10

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Κρήτη

Κρήτη: Συνελήφθη 32χρονος ως ο διακινητής των 13 μεταναστών που εντοπίστηκαν νότια της Γαύδου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Ελλάδα

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2665: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 42 λεπτά
Κόσμος

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Νταϊάν Κίτον

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 52 λεπτά
Κρήτη

Κολοκυθόσουπα κρεμώδης και αρωματική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 53 λεπτά
Κόσμος

Αποχαιρετιστήριο πάρτι του Σαρκοζί πριν διαβεί την πόρτα της φυλακής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 57 λεπτά
Κόσμος

Η ισοπεδωμένη Γάζα έπειτα από δύο χρόνια αδιάκοπων βομβαρδισμών μέσα από ένα βίντεο!

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →