Ηράκλειο: 33oC

Εξοχικό αρνί στη λαδόκολλα

21.08.2024, 0:41

Τα υλικά και η εκτέλεση

Θέλετε να κάνετε τραπέζι, αλλά σας τρομάζει η ιδέα τού τι φαγητό θα φτιάξετε; Εξοχικό αρνί στη λαδόκολλα! Φανταστική συνταγή που θα γίνει ανάρπαστη από τους καλεσμένους σας.

Υλικά

  • 1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 1½ κιλό) ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μερίδες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 2 σκελ. σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2-3 κλων. φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
  • 2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ
  • 6 πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 6 κομμάτια κεφαλοτύρι (κομμένα σε μέγεθος σπιρτόκουτου)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 λαδόκολλες

Για τη μαρινάδα

  • Βάζουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες ή σε μεγάλες μπουκιές σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Περιχύνουμε το αρνί με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και προσθέτουμε 2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι, και τα σκόρδα κομμένα σε φέτες. Ανακατεύουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 -4 ώρες. Αν έχετε χρόνο, αφήστε κι από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.

Για το εξοχικό αρνί

  • Μετά το μαρινάρισμα αφήστε το κρέας για το εξοχικό αρνί πάνω στον πάγκο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλετε στο φούρνο.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές στρογγυλές φέτες.
  • Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας.
  • Ισομοιράζουμε τις πατάτες με τα λαχανικά στις λαδόκολλες.
  • Ακουμπάμε πάνω στις πατάτες από μια μερίδα αρνί ή κομμάτια αρνί.
  • Τέλος ακουμπάμε το κεφαλοτύρι πάνω στο αρνί.
  • Περιχύνουμε με όση μαρινάδα περίσσεψε.
  • Τυλίγουμε την πρώτη λαδόκολλα σε πακέτο και με την ένωση προς τα κάτω, τοποθετούμε το πακέτο σε λαμαρίνα.

Για το ψήσιμο

  • Αφού τυλίξουμε όλες τις μερίδες αρνί με τον ίδιο τρόπο στη λαδόκολλα και τις τοποθετήσουμε στη λαμαρίνα, βάζουμε το εξοχικό αρνί στο φούρνο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30΄ στους 250 °C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα.
  • Μετά το πρώτο μισάωρο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα. Αν βάλετε αέρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160°C.
  • Υπολογίστε ότι χρειάζεται τουλάχιστον, 4-5 ώρες μαρινάρισμα.

Πηγή: argiro.gr