Ηράκλειο: 11oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Εκτόξευση του «επιχειρείν» στο Ηράκλειο – Αποκαλυπτικά στοιχεία

25.10.2023, 15:15

626 νέες επιχειρήσεις στο Ηράκλειο τους τελευταίους 4 μήνες

Επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου φέρνει σήμερα στο φως το CretaOne τα οποία επιβεβαιώνουν τη δυναμική του επιχειρείν σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας και τη σταδιακή αναθέρμανση της τοπικής αγοράς μετά από μία περίοδο στασιμότητας ελέω πανδημίας. Από την αρχή του καλοκαιριού μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν τη λειτουργία τους 626 νέες επιχειρήσεις τη στιγμή που το ίδιο διάστημα πέρυσι έναρξη δραστηριότητας πραγματοποίησαν 524, ενώ στον αντίποδα φέτος 188 κατέβασαν ρολά.

Τη… μερίδα του λέοντος κατέχει ο κλάδος των υπηρεσιών 

Σημαντική ώθηση στο επιχειρείν του Ηρακλείου έδωσε ο κλάδος των υπηρεσιών καθώς έναρξη πραγματοποίησαν 311 επιχειρήσεις μέσα στο τελευταίο τετράμηνο. Τη σκυτάλη της ανάκαμψης λαμβάνουν οι κλάδοι μεταποίησης και εμπορίου με 128 και 127 ενάρξεις και ακολουθούν αυτοί του τουρισμού με 59 και εξαγωγών με 1. Συνολικά από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα το πρόσημο είναι θετικό στο μέτωπο των εγγραφών και σε σχέση πάντα με τις διαγραφές από το μητρώο του Επιμελητηρίου.

Βαθιά ανάσα εν όψει δύσκολου χειμώνα

Το επιχειρείν του Ηρακλείου πήρε μία βαθιά ανάσα εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα μέσα σ’ ένα πλαίσιο ανατιμήσεων και αυξήσεων σε πρώτες ύλες. Για ακόμα μία χρονιά οι κλάδοι των υπηρεσιών και της μεταποίησης βγήκαν οι μεγάλοι κερδισμένοι της καλοκαιρινής περιόδου, ωστόσο ζητούμενο παραμένει η επέκταση της τουριστικής περιόδου, μία εξέλιξη που θα προσδώσει ακόμα περισσότερα οφέλη στο επιχειρείν της Κρήτης γενικότερα.