Ηράκλειο: 13oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Επισκεψη Σταϊκούρα: Προκάτ δηλώσεις… άνευ ερωτήσεων

06.02.2024, 10:24

Η επικοινωνιακή διαχείριση της περιοδείας του υπουργού στην Κρήτη

Από τα Χανιά στο Καστέλι και από την περιφέρεια Κρήτης μέχρι την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, ο Χρήστος Σταικούρας και ο Νίκος Ταχιάος πραγματοποίησαν χθες μια σειρά επαφών με τους τοπικούς φορείς, με φόντο τα έργα που εκτελούνται ή που πρόκειται να εκτελεστούν το επόμενο διάστημα στο νησί.

3,5 δις ευρώ τα κοστολόγησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ενώ άκουσε (σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις) τους τοπικούς να του θέτουν αιτήματα για επιπλέον έργα και παρεμβάσεις. Μάλιστα κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων που έγιναν στα γραφεία της Περιφέρειας αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ο Χρηστος Σταϊκούρας είπε αστειευόμενος (;) στον περιφερειάρχη πως “όσο νυχτώνει μου ανεβάζεις τον λογαριασμό”, καθώς ο Σταύρος Αρναουτάκης έθεσε τα “καυτά” ζητήματα της υπογειοποίησης του ΒΟΑΚ, των παρακάμψεων σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, αλλά και τη σήραγγα στο Καστέλι. Για τα οποία ξεκάθαρες απαντήσεις – δεσμεύσεις δεν δόθηκαν, αν και από τα λεγόμενα Σταϊκούρα βγαίνει το συμπέρασμα πως… δεν.

Διαβάστε επίσης: Ο Κεγκέρογλου ζήτησε πακέτο έργων προϋπολογισμού 31.671.000 από τον Χρήστο Σταϊκούρα

Οι δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου (αρχικά είχε ειπωθεί στους δημοσιογράφους πως θα δινόταν συνέντευξη τύπου) ήταν ακριβώς οι ίδιες, καθ΄όλη τη διάρκεια της παρουσίας Σταϊκούρα – Ταχιάου στο νησί. Είτε τους άκουγες στα Χανιά, είτε στο Ρέθυμνο, είτε στο Ηράκλειο, το περιεχόμενο ήταν ακριβώς το ίδιο.

Τι δεν ήθελαν οι υπουργοί; Τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Και το… πέτυχαν αφού δεν επέτρεψαν στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ να ρωτήσουν το παραμικρό.

Ε, την επόμενη φορά που θα κατέβει η ηγεσία του υπουργείου, ας μην προσκληθούν καν οι δημοσιογράφοι, να μείνουμε στα φιλτραρισμένα δελτία τύπου και στις προκάτ δηλώσεις.

Διαβάστε επίσης: Σταύρος Αρναουτάκης: Το φράγμα στον Πλατύ Ποταμού είναι ένα μεγάλο έργο για το Ρέθυμνο και τη Μεσαρά