Ηράκλειο: 16oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Εύκολο ριζότο με φασολάκια, αρακά και δυόσμο

22.10.2025, 20:16

Τα υλικά και η εκτέλεση

Εύκολο ριζότο με λαχανικά. Αρωματικό καλοκαιρινό ριζότο με φασολάκια, αρακά και δυόσμο.

Υλικά

  • 1 ματσ. φρέσκο δυόσμο
  • Λίγο ανθό αλατιού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 φλ. ρύζι αρμπόριο
  • 1½ ζωμό κότας
  • 2 φλ. κατεψυγμένο ψιλό αρακά
  • 200 γρ. κατεψυγμένα ψιλά φασολάκια
  • 50 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα φύλλα δυόσμου και τα χτυπάμε στο γουδί με το αλάτι, να πολτοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και συνεχίζουμε την πολτοποίηση μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή πάστα.
  • Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο, μέχρι να λιώσει, και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4–5 λεπτά να μαλακώσει.
  • Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί και να γίνει διάφανο για 1–2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε 1 φλιτζ. ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί και να στεγνώσει το ρύζι.
  • Συνεχίζουμε κατά αυτό τον τρόπο ρίχνοντας 1 φλιτζ. ζωμό τη φορά.
  • Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τον αρακά και τα φασολάκια και συνεχίζουμε τη διαδικασία με το ζωμό μαγειρεύοντας για 10 λεπτά επιπλέον, μέχρι το ρύζι να είναι al dente.
  • Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία.
  • Εκτός φωτιάς, ενσωματώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και το πέστο δυόσμου.
  • Ανακατεύουμε και αμέσως μοιράζουμε το ριζότο σε ρηχά πιάτα.
  • Γαρνίρουμε το κάθε πιάτο με μία κουταλιά γιαούρτι το οποίο θα λιώσει με τη ζέστη του φαγητού και θα μετατραπεί σε κρέμα.
  • Τρίβουμε πιπέρι και απολαμβάνουμε.

Πηγή: argiro.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Το ριζότο παρασκευάζεται με φρέσκο δυόσμο, φασολάκια και αρακά για καλοκαιρινή γεύση.
  • Αρχικά, σοτάρουμε κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και βούτυρο, προσθέτουμε ρύζι και σβήνουμε με κρασί.
  • Προσθέτουμε ζωμό σταδιακά, μαγειρεύοντας μέχρι το ρύζι να είναι al dente, και ενσωματώνουμε τα λαχανικά.
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι και παρμεζάνα, προσθέτοντας πιπέρι για επιπλέον γεύση.
πριν από 5 λεπτά
Ελλάδα

Συναγερμός στα Πετράλωνα: Eξαφανίστηκε 13χρονος από χώρο φιλοξενίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Ελλάδα

Αλεξανδρούπολη: Σε άσχημη κατάσταση το 4χρονο αγοράκι που μεταφέρθηκε υποσιτισμένο στο νοσοκομείο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Κρήτη

Νίκος Ξυλούρης: Η χήρα του μιλά στην κάμερα και συγκινεί (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης: «Θα είμαστε εδώ για να αποδομήσουμε κι άλλες εγκληματικές ομάδες»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Ελλάδα

Βόλος: Καθηγητής κλείδωσε μαθητές στην τάξη για να κάνει μάθημα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Ελλάδα

«Τώρα θα πάω στους αγγέλους»: Τα τελευταία λόγια του άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος στο αυτοκίνητό του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Κόσμος

Κατέβηκαν Βρετανοί αγρότες με τα τρακτέρ τους στο κέντρο του Λονδίνου (Photos)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Ελλάδα

Έκτακτοι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πέρασαν από «κόσκινο» οκτώ κτηνοτροφικές μονάδες (φωτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Πολιτική

Θάνος Πλεύρης: «Άλλες 550 αποχωρήσεις μεταναστών μέχρι το τέλος του έτους»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Ηράκλειο

Δημήτρης Δακανάλης: «Το Ηράκλειο έχασε τα Χριστούγεννα – Οι γιορτές πρέπει να δίνουν ζωή στην πόλη»

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →