Ηράκλειο: 20oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Φακές με πλιγούρι αρωματισμένες με μπαχαρικά

17.05.2024, 0:29

Τα υλικά και η εκτέλεση

Εύκολο φαγητό φακές με πλιγούρι, υψηλής διατροφικής αξίας, με πολλά αρώματα. Δοκιμάστε το.

Υλικά

Για τις φακές με πλιγούρι

  • 1-1/2 φλ. φακές
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1 φλ. πλιγούρι
  • Αλάτι
  • 3 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 1 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Πρώτα βράζουμε τις φακές για 20’, τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες.
  • Σοτάρουμε για 8-10’ ανακατεύοντας τακτικά να πάρει χρώμα αλλά και να γλυκάνει.
  • Μετά προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’
  • Ρίχνουμε το πλιγούρι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί.
  • Προσθέτουμε 2 -1/2 φλ. ζεστό νερό ή ζωμό, λίγο αλάτι και τις μισό βρασμένες φακές.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 10’ μέχρι σχεδόν να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  • Αφήνουμε έτσι ώστε να σταθούν για 5-10’, και μετά προσθέτουμε τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με λίγο γιαούρτι.

Για το σερβίρισμα

  • Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

Πανεύκολο τιραμισού με σοκολάτα γάλακτος

Δροσερή μους λεμόνι

Ελαφρύ γλυκό γιαουρτιού