Δείτε τη συνταγή
Θρεπτικό, χορταστικό και πολύ νόστιμο φαγάκι που μπορεί άνετα να σταθεί ως κυρίως γεύμα αλλά και ως συνοδευτικό.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 350 γρ. φακές
- 1 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πράσο (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), σε λεπτές ροδέλες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μικρά καρέ
- 1 πιπεριά κέρατο, σε μικρά καρέ
- 300 γρ. σπανάκι (καθαρό βάρος)
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις φακές με σπανάκι και πιπεριές, ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα τις φακές, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο και τη ρίγανη και προσθέτουμε νερό που να τις σκεπάσει κατά 3-4 εκ. Βράζουμε για 30 λεπτά, ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται, μέχρι να μαλακώσουν.
- Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί.
- Αδειάζουμε το όλον στην κατσαρόλα με τις φακές (αφού περάσουν τα 30 λεπτά μαγειρέματος), αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη
Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο 26/11 – Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel και στην Κρήτη
Κλειστά τα σχολεία αύριο σε περιοχή της Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας - Δείτε την ανακοίνωση
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών
Ηράκλειο: Επιπλέον 30.000 κυβικά νερού άρδευσης ανά ημέρα φέρνει η νέα μονάδα της ΔΕΥΑΗ (βίντεο και φωτογραφίες)
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Σκηνές πανικού σε κηδεία: Η νεκρή άρχισε να χτυπά το φέρετρο!
Συγκίνηση στην απονομή του Βραβείου «Μιλτιάδη Καράτζη» στο Ηράκλειο - Απονεμήθηκε στον ερευνητή Δημήτρη Ζαρίδη