Δείτε τη συνταγή
Θρεπτικό, χορταστικό και πολύ νόστιμο φαγάκι που μπορεί άνετα να σταθεί ως κυρίως γεύμα αλλά και ως συνοδευτικό.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 350 γρ. φακές
- 1 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πράσο (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), σε λεπτές ροδέλες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μικρά καρέ
- 1 πιπεριά κέρατο, σε μικρά καρέ
- 300 γρ. σπανάκι (καθαρό βάρος)
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις φακές με σπανάκι και πιπεριές, ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα τις φακές, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο και τη ρίγανη και προσθέτουμε νερό που να τις σκεπάσει κατά 3-4 εκ. Βράζουμε για 30 λεπτά, ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται, μέχρι να μαλακώσουν.
- Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί.
- Αδειάζουμε το όλον στην κατσαρόλα με τις φακές (αφού περάσουν τα 30 λεπτά μαγειρέματος), αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Ανήλικος αυτοκτόνησε με τη «βοήθεια» του ChatGPT
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί αυτές τις 4 συγκεκριμένες ημερομηνίες έχουν βαθιά ενσυναίσθηση
Απάτη ΟΠΕΚΕΠΕ: Έβγαλαν πάνω από 15 εκατ. ευρώ με το ΑΦΜ των ΕΛΤΑ
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Σοκ στο Παρίσι: 17χρονος βίασε τουρίστρια σε θάμνο μπροστά στον Πύργο του Άιφελ
Βαρύ πένθος στo Λασίθι: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Κοκκίνης
Αποκόρωνας: Ανοίγει το τηλέφωνο του «νονoύ» – Στο μικροσκόπιο η ταυτότητα του Γεωργιανού μαφιόζου