Ηράκλειο: 30oC

Φασόλια χάντρες λαδερά

16.09.2024, 0:29

Τα υλικά και η εκτέλεση

Τα φασόλια χάντρες, είναι μία κατεξοχήν καλοκαιρινή συνταγή. Αυτό το λαδερό φαγητό γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα και όλοι θα λατρέψετε.

Υλικά

  • 350 γρ. φρέσκες χάντρες
  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 μέτρια πατάτα
  • 1 μέτρια μελιτζάνα
  • 1 μέτριο καρότο
  • 1 μέτριο κολοκύθι
  • 100 γρ. φρέσκα φασολάκια
  • 2 ώριμες τριμενες ντοματες (400 γραµ.)
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι Φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Διαλέγουμε χάντρες τρυφερές, ανοίγουμε κάθε λοβό στη μέση και ξεκολλάμε τα φασόλια.
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.
  • Κόβουμε την πατάτα, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα σε μεγάλα κομμάτια και το καρότο σε λεπτές φέτες.
  • Κρατάμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το τελείωμα της συνταγής και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σε πλασωτέ κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας στην κατσαρόλα.
  • Τρίβουμε για 1 λεπτό τα υλικά με ξύλινη κουτάλα, να ψηθεί ο πελτές και να βγάλει το σκόρδο τα αρώματά του.
  • Ρίχνουμε τις πατάτες, το καρότο, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα και ανακατεύουμε να λαδωθούν.
  • Προσθέτουμε τις χάντρες και τα φρέσκα φασολάκια και ανακατεύουμε να λαδωθούν.
  • Τέλος, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και ζεστό νερό ώστε να μισοσκεπάζονται τα λαχανικά (περίπου 1½ φλιτζ.).
  • Αφήνουμε να πάρει βράση το φαγητό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένο το σκεύος για 50 λεπτά περίπου, ελέγχοντας ανά διαστήματα τα υγρά ώστε να συμπληρώσουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό.
  • Το φαγητό στο τέλος πρέπει να πιει τη σάλτσα του και να μείνει με το λάδι του.
  • Δοκιμάζουμε αν έβρασαν οι χάντρες και προς το τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζουμε με μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Μυστικά

  • Δεν ανακατεύουμε τα υλικά κατά το μαγείρεμα γιατί θα λιώσουν, απλά ανακινούμε την κατσαρόλα από τις λαβές όποτε είναι αναγκαίο.
  • Αφήνουμε το φαγητό εκτός φωτιάς σκεπασμένο για 10 λεπτά να μελώσει η λίγη σάλτσα.
  • Αφήνουμε το φαγητό εκτός φωτιάς σκεπασμένο για 10’ να μελώσει η λίγη σάλτσα και να μπλεχτούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Πηγή: argiro.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα