Θα τη λατρέψετε αυτή τη συνταγή
Γεμιστή φοκάτσια με ντομάτα και τυρί κρέμα light. Θέλει μόνο υπομονή στους χρόνους και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
Υλικά
Για την μαγιά
- 100 γρ. ζεστό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά (8 γρ.)
- 2 πρέζες ζάχαρη
- 70 γρ. αλεύρι σκληρό
Για τη φοκάτσια
- 460 αλεύρι σκληρό
- 350 γρ. ζεστό νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο Ελαιόλαδο για το ταψί
- Λίγο δεντρολίβανο φρέσκο
- 150 γρ. Arla, τυρί κρέμα light
- Λίγες φέτες ντομάτας
- Ανθός αλατιού
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το νερό την μαγιά και ανακινούμε να λιώσει η μαγιά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε κι αφήνουμε 10′ να φουσκώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά και το χλιαρό νερό.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, να πιει η ζύμη το αλεύρι. Βγαίνει πολύ υγρή.
- Όταν ομογενοποιηθεί (δεν ζυμώνεται με το χέρι γιατί έχει υγρασία), προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αναδιπλώνουμε με το κουτάλι να το πάρει μέσα.
- Την σκεπάζουμε κι αφήνουμε για 30′.
- Βρέχουμε τα ακροδάχτυλα και τεντώνοντας, διπλώνουμε τις 4 πλευρές της ζύμης.
- Σκεπάζουμε κι αφήνουμε για 20´.
- Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία τέντωμα δίπλωμα, για 3 φορές ακόμα.
- Στο τέλος η ζύμη μετά την τέταρτη ξεκούραση, θα έχει ορατές φουσκάλες.
- Κάθε φορά μετά το δίπλωμα και την ξεκούραση θα βλέπετε να αλλάζει μορφή. Θα γίνεται πολύ πιο ελαστική πολύ αφράτη και με περισσότερες φουσκάλες.
- Μετά το τέταρτο δίπλωμα είναι έτοιμη για το ταψί.
- Λαδώνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο ένα ταψί και τα τοιχώματα του.
- Κάνουμε ένα τελευταίο τέντωμα και δίπλωμα κι αδειάζουμε στο κέντρο του ταψιού την φοκάτσια.
- Περιχύνουμε απαλά με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια και χαϊδεύουμε απαλά απλώνοντας με απαλές κινήσεις. Σκεπάζουμε και ξεκουράζουμε για 45-1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, λαδώνουμε τα δάχτυλα και κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια.
- Ακουμπάμε κουταλιές τυρί κρέμα στα βαθουλώματα, βάζουμε φέτες ντομάτας και λίγο δεντρολίβανο.
- Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και τρίβουμε λίγο πιπέρι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C με 220°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα, για 20′ περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
- Την βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει και να στεγνώσει για να παραμείνει τραγανή εξωτερικά και αφράτη μέσα.
- Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και όπως είναι ζεστή αλείφουμε με τυρί κρέμα.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Θλίψη στα Χανιά για το θάνατο του γνωστού εικαστικού Ευτύχη Παλλήκαρη
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Τραγωδία στην Αχαΐα: Νεκρός αγρότης με σφαίρα από καραμπίνα
Πρώτο «τραπέζι πίστα» σε διάσημο καφέ του Κολωνακίου ο... «Φραπές»
Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κρήτη: Κοπάδι αιγοπροβάτων «αφάνισε» αμπέλι (Φωτογραφίες)
Νέο αίμα στους δρόμους της Κρήτης - Νεκρός 57χρονος άνδρας σε τροχαίο
Λασίθι: Επικίνδυνη προσπέραση λεωφορείου σε διπλή γραμμή (φωτογραφία)