Ηράκλειο: 23oC

Φοκάτσια γεμιστή με ντομάτα και τυρί κρέμα

11.07.2024, 12:36

Θα τη λατρέψετε αυτή τη συνταγή

Γεμιστή φοκάτσια με ντομάτα και τυρί κρέμα light. Θέλει μόνο υπομονή στους χρόνους και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Υλικά

Για την μαγιά

  • 100 γρ. ζεστό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά (8 γρ.)
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 70 γρ. αλεύρι σκληρό

Για τη φοκάτσια

  • 460 αλεύρι σκληρό
  • 350 γρ. ζεστό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο Ελαιόλαδο για το ταψί
  • Λίγο δεντρολίβανο φρέσκο
  • 150 γρ. Arla, τυρί κρέμα light
  • Λίγες φέτες ντομάτας
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το νερό την μαγιά και ανακινούμε να λιώσει η μαγιά.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε κι αφήνουμε 10′ να φουσκώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά και το χλιαρό νερό.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, να πιει η ζύμη το αλεύρι. Βγαίνει πολύ υγρή.
  • Όταν ομογενοποιηθεί (δεν ζυμώνεται με το χέρι γιατί έχει υγρασία), προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αναδιπλώνουμε με το κουτάλι να το πάρει μέσα.
  • Την σκεπάζουμε κι αφήνουμε για 30′.
  • Βρέχουμε τα ακροδάχτυλα και τεντώνοντας, διπλώνουμε τις 4 πλευρές της ζύμης.
  • Σκεπάζουμε κι αφήνουμε για 20´.
  • Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία τέντωμα δίπλωμα, για 3 φορές ακόμα.
  • Στο τέλος η ζύμη μετά την τέταρτη ξεκούραση, θα έχει ορατές φουσκάλες.
  • Κάθε φορά μετά το δίπλωμα και την ξεκούραση θα βλέπετε να αλλάζει μορφή. Θα γίνεται πολύ πιο ελαστική πολύ αφράτη και με περισσότερες φουσκάλες.
  • Μετά το τέταρτο δίπλωμα είναι έτοιμη για το ταψί.
  • Λαδώνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο ένα ταψί και τα τοιχώματα του.
  • Κάνουμε ένα τελευταίο τέντωμα και δίπλωμα κι αδειάζουμε στο κέντρο του ταψιού την φοκάτσια.
  • Περιχύνουμε απαλά με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια και χαϊδεύουμε απαλά απλώνοντας με απαλές κινήσεις. Σκεπάζουμε και ξεκουράζουμε για 45-1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, λαδώνουμε τα δάχτυλα και κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια.
  • Ακουμπάμε κουταλιές τυρί κρέμα στα βαθουλώματα, βάζουμε φέτες ντομάτας και λίγο δεντρολίβανο.
  • Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και τρίβουμε λίγο πιπέρι.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C με 220°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα, για 20′ περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
  • Την βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει και να στεγνώσει για να παραμείνει τραγανή εξωτερικά και αφράτη μέσα.
  • Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και όπως είναι ζεστή αλείφουμε με τυρί κρέμα.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 2 λεπτά
Αθλητικά

Χανιά: Οργίλη ανακοίνωση για τη διαιτησία με… αιχμές για το Ηράκλειο (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Κρήτη

«Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο πράγμα στα Βορίζια», αναφέρει κάτοικος του χωριού

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Κρήτη

Δήμος Χανίων: Νέα εποχή για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων – Ξεκίνησε η διανομή καφέ κάδων για όλα τα νοικοκυριά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Ηράκλειο

Nana Hotels: Λαμπερή γιορτή προσωπικού με χαμόγελα και συγκίνηση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Style

Σε ποιο τομέα θα σταθεί τυχερό το ζώδιο σου το 2026;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Αθλητικά

Πανελλήνιο ρεκόρ στην κολύμβηση και η Άννα Μαρία Δασκαλάκη!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Αθλητικά

ΕΑΚΗ: Κοντά σε ΟΦΗ BC και Ανδρογέα τα μέλη του (φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Οικονομία

Black Friday 2025: Πότε θα πέσει φέτος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Ελλάδα

Νίκος Πλακιάς για τις φήμες εμπλοκής της Μαρίας Καρυστιανού στο κόμμα «Κύμα»: «Με ανακατεύει η θάλασσα»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Κρήτη

Δήμος Χανίων: Δωρεάν πρόγραμμα για την προετοιμασία τελειόφοιτων μαθητών Λυκείου για Στρατιωτικές Σχολές – Σ.Ε.Φ.Α.Α

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →