Ηράκλειο: 13oC

Φοκάτσια γεμιστή με ντομάτα και τυρί κρέμα

11.07.2024, 12:36

Θα τη λατρέψετε αυτή τη συνταγή

Γεμιστή φοκάτσια με ντομάτα και τυρί κρέμα light. Θέλει μόνο υπομονή στους χρόνους και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Υλικά

Για την μαγιά

  • 100 γρ. ζεστό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά (8 γρ.)
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 70 γρ. αλεύρι σκληρό

Για τη φοκάτσια

  • 460 αλεύρι σκληρό
  • 350 γρ. ζεστό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο Ελαιόλαδο για το ταψί
  • Λίγο δεντρολίβανο φρέσκο
  • 150 γρ. Arla, τυρί κρέμα light
  • Λίγες φέτες ντομάτας
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το νερό την μαγιά και ανακινούμε να λιώσει η μαγιά.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε κι αφήνουμε 10′ να φουσκώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά και το χλιαρό νερό.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, να πιει η ζύμη το αλεύρι. Βγαίνει πολύ υγρή.
  • Όταν ομογενοποιηθεί (δεν ζυμώνεται με το χέρι γιατί έχει υγρασία), προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αναδιπλώνουμε με το κουτάλι να το πάρει μέσα.
  • Την σκεπάζουμε κι αφήνουμε για 30′.
  • Βρέχουμε τα ακροδάχτυλα και τεντώνοντας, διπλώνουμε τις 4 πλευρές της ζύμης.
  • Σκεπάζουμε κι αφήνουμε για 20´.
  • Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία τέντωμα δίπλωμα, για 3 φορές ακόμα.
  • Στο τέλος η ζύμη μετά την τέταρτη ξεκούραση, θα έχει ορατές φουσκάλες.
  • Κάθε φορά μετά το δίπλωμα και την ξεκούραση θα βλέπετε να αλλάζει μορφή. Θα γίνεται πολύ πιο ελαστική πολύ αφράτη και με περισσότερες φουσκάλες.
  • Μετά το τέταρτο δίπλωμα είναι έτοιμη για το ταψί.
  • Λαδώνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο ένα ταψί και τα τοιχώματα του.
  • Κάνουμε ένα τελευταίο τέντωμα και δίπλωμα κι αδειάζουμε στο κέντρο του ταψιού την φοκάτσια.
  • Περιχύνουμε απαλά με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια και χαϊδεύουμε απαλά απλώνοντας με απαλές κινήσεις. Σκεπάζουμε και ξεκουράζουμε για 45-1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, λαδώνουμε τα δάχτυλα και κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια.
  • Ακουμπάμε κουταλιές τυρί κρέμα στα βαθουλώματα, βάζουμε φέτες ντομάτας και λίγο δεντρολίβανο.
  • Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και τρίβουμε λίγο πιπέρι.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C με 220°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα, για 20′ περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
  • Την βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει και να στεγνώσει για να παραμείνει τραγανή εξωτερικά και αφράτη μέσα.
  • Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και όπως είναι ζεστή αλείφουμε με τυρί κρέμα.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 12 λεπτά
Οικονομία

Η CrediaBank «Shipping Financier of the Year» στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Καιρός

«Σκληρό πόκερ» Paramount – Netflix για την Warner Bros Discovery

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Την Τετάρτη η δίκη για το τροχαίο που κόστισε την ζωή στον 22χρονο Παναγιώτη Καρατζή

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ηράκλειο

Παρακολουθήστε ζωντανά τη σημερινή (8/12) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Style

Παντελής Παντελίδης: Εκδικάστηκαν οι αποζημιώσεις για το τροχαίο του τραγουδιστή

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Κόσμος

Συνάντηση Νετανιάχου – Τραμπ στις 29 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Ηράκλειο

ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου: Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια προς Χερσόνησο, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 44 λεπτά
Ελλάδα

Ζάκυνθος: «Το παιδάκι με κοίταξε, χαμογέλασε και έκλεισε τα ματάκια του», λέει ο πατέρας του 2χρονου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 47 λεπτά
Αθλητικά

ΟΦΗ: Στη διάθεση του κοινού τα εισιτήρια της παράστασης “Θεές”

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 52 λεπτά
Πηγαδάκια

Κατάληψη και… Champions League στην πίστα του αεροδρομίου!

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →