Ηράκλειο: 33oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Φωτιά στον Ναύσταθμο Κρήτης: Μήνυμα για εκκένωση του οικισμού

23.04.2024, 10:00

Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά στη Σούδα

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, σε περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης στη Σούδα, στο ύψος της Εθνικής οδού. Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, από τα Χανιά και τις Βρύσες, βρίσκεται στην περιοχή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι απειλούνται σπίτια.

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς. Οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκκενώθηκε προληπτικά ο παιδικός σταθμός και το σχολείο του Ναυστάθμου. Το μέτωπο, που είναι μεγάλο βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Ναύσταθμου Κρήτης στη Σούδα.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στον Ναύσταθμο Κρήτης – Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική οδό με τα οχήματα να εκτρέπονται προς Μαλάξα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Την ίδια στιγμή εστάλη πριν από λίγο μήνυμα από το 112 για να απομακρυνθούν όσοι βρίσκονται στον οικισμό Ναύσταθμο. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.