Ηράκλειο: 16oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Φραγκίσκος Παρασύρης: Αναγκαία η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους σεισμόπληκτους και το 2024

12.02.2024, 19:32

Κατέθεσε αναφορά στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

«Στο Αρκαλοχώρι και τις σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, η επιστροφή σε μια φυσιολογική καθημερινότητα φαντάζει ακόμα μακρινό όνειρο. Η αποκατάσταση των ζημιών σε κατοικίες, επιχειρήσεις και κάθε είδους κτήρια προχωρά με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς.

Επανειλημμένα, από το Βήμα της Βουλής και αξιοποιώντας κάθε μέσο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, έχω τονίσει πως η πολιτεία, οφείλει σε καθημερινή βάση, να θέτει σε προτεραιότητα τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής.

Σήμερα με αναφορά που καταθέτω στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ζητώ την παράταση της απαλλαγής ΕΝΦΙΑ και για το 2024, σύμφωνα με το νόμο 4876/2021 ΦΕΚ Α 251/23/12/2021 προβλέφθηκε από την Πολιτεία η απαλλαγή για τον ΕΝΦΙΑ των ετών 2021-2022-2023», τονίζει με δήλωσή του ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Συγκεκριμένα και ύστερα από τη δημοσιοποίηση της επιστολής του «Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «ΕΛΠΙΔΑ», ο Βουλευτής καλεί τον Υπουργό να αναλάβει κάθε νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου να παραταθεί το μέτρο απαλλαγής ΕΝΦΙΑ και για το 2024, αλλά και για όσο διάστημα διαρκούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών.