Ηράκλειο: 22oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Φράουλα γλυκό του κουταλιού, με κονιάκ

28.04.2024, 1:46

Εύκολο και γρήγορο γλυκό 

Κλείνουμε σε βάζο όλη τη γεύση και το άρωμα του αγαπημένου μας ανοιξιάτικου φρούτου, της φράουλας και το απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο. Το πιο εύκολο, φίνο και απίθανο γλυκό του κουταλιού.

Υλικά

  • 1.000 γρ. ώριμες φράουλες, ζυγισμένες καθαρισμένες
  • 1.000 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml κονιάκ

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε το γλυκό του κουταλίου φράουλα με κονιάκ, πρώτα πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και να στεγνώσουν, απλωμένες πάνω σε καθαρές πετσέτες.
  • Τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ.
  • Σείουμε την κατσαρόλα ή ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά για να μην κομματιαστούν οι φράουλες.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε κατά μέρος για 1 βράδυ, ώστε οι φράουλες να αποβάλουν τα υγρά τους.
  • Την επόμενη ημέρα μεταφέρουμε την κατσαρόλα όπως είναι σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 20-25 λεπτά, ξαφρίζοντας σχολαστικά, μέχρι το σιρόπι να δέσει ελαφρά.
  • Μοιράζουμε τις φράουλες σε αποστειρωμένα βαζάκια, συμπληρώνοντας με το σιρόπι τους, που πρέπει να τις καλύπτει εντελώς.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Πολίτικο τσουρέκι: H αυθεντική συνταγή από μια μαστόρισσα της Πόλης

Συνταγή για σαλάτα με σύκα

Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου