Ηράκλειο: 32oC

Φραουλόπιτα με τραγανή ζύμη κράμπλ

28.05.2024, 0:59

Θα είναι έτοιμη μέσα σε 1 ώρα 

Η πιο εύκολη γλυκιά πίτα! Αυτή την φραουλόπιτα με την τραγανή ζύμη μπορούμε να την απολαύσουμε στο πρωινό μας ή το απόγευμα με τον καφέ.

Υλικά
Ζύμη

  • 350 γρ. βούτυρο αγελαδινό, κρύο, σε κυβάκια
  • 400 γρ. (3 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Γέμιση

  • 2 1⁄2 κούπες μαρμελάδα φράουλα

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε την φραουλόπιτα με τραγανή ζύμη κράμπλ βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα πυρίμαχο σκεύος περίπου 22 x 33 εκ. και στρώνουμε στον πάτο λαδόκολλα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε τα υλικά με τα δάχτυλά μας, τρίβοντάς τα μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα.
  • Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο σκεύος και το απλώνουμε να καλύψει όλο τον πάτο, πιέζοντάς το προς τα κάτω, να γίνει μια ενιαία βάση με ομοιόμορφο πάχος.
  • Απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα.
  • Πιέζουμε το υπόλοιπο μείγμα κραμπλ στα χέρια μας, ώστε να ενωθεί σε ζυμάρι, και το κόβουμε με τα χέρια μας σε ακανόνιστα μικρά κομμάτια που σκορπίζουμε πάνω από τη μαρμελάδα.
  • Ψήνουμε για 40-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια.
  • Σερβίρουμε το γλυκό ζεστό, με μία μπάλα παγωτό, ή κρύο, κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης: