Ηράκλειο: 33oC

Γεμιστά παντζάρια με τυριά

13.05.2024, 0:59

Νόστιμη και δημιουργική συνταγή

Αν είσαι λάτρης των παντζαριών, σήμερα μπορείς να ετοιμάσεις ένα απόλυτα νόστιμο και δημιουργικό πιάτο που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους και την οικογένειά σου.

Συστατικά

  •  1 κιλό παντζάρια
  •  1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  •  1 φλ. κασέρι τριμμένο
  •  μοσχοκάρυδο τριμμένο
  •  κόλιανδρο τριμμένο
  •  2 κ.σ. ελαιόλαδο
  •  1 φλ. σπόρους ροδιού
  •  1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  αλάτι
  •  πιπέρι
  •  κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  •  Γεμίζεις μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό πάνω από την μέση και βράζεις τα παντζάρια για μισή περίπου ώρα
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Βάζεις τα παντζάρια στο σουρωτήρι και τα αφήνεις να στραγγίσουν
  • Αφαιρείς την φλούδα και κόβεις το πάνω μέρος τους
  • Αδειάζεις μικρή ποσότητα από το εσωτερικό τους χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις τα υλικά, εκτός από το ρόδι και τον μαϊντανό και ανακατεύεις καλά
  • Γεμίζεις τα παντζάρια με το μείγμα και τα τοποθετείς σε ένα σκεύος ή ταψί
  • Τα ψήνεις για 10 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά
  • Αφαιρείς το σκεύος από το φούρνο, προσθέτεις ρόδι, μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο και σερβίρεις.

Πηγή: tlife.gr

Διαβάστε επίσης:

Παντζαρόσουπα

Πέντε σούπερ αντιοξειδωτικοί χυμοί φρούτων για δυνατό ανοσοποιητικό όλο το χρόνο

Μανιταροκεφτέδες με σάλτσα παντζαριού και λουίζας