Ηράκλειο: 30oC

Γιαουρτογλυκό με φράουλες του Άκη Πετρετζίκη

11.06.2024, 1:52

Πανεύκολο δροσερό και νόστιμο γιαουρτογλυκό

Για εσάς που δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα γλυκά αλλά προτιμάτε να μην παραπαίετε στις θερμίδες, ο Άκης Πετρετζίκης έχει μια εξαιρετική συνταγή.

Γιαουρτογλυκό με φράουλες και ζελέ.

Υλικά:

Για την κρέμα

  • 200 γρ. ζελέ σε σκόνη, με γεύση φράουλα
  • 500 γρ. νερό, καυτό
  • 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. φράουλες

Για την επικάλυψη

  •  100 γρ. ζελέ σε σκόνη, φράουλα
  • 400 γρ. νερό, καυτό

Για το σερβίρισμα

  •  200 γρ. φράουλες
  • φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση:

Για τη βάση

  •  Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και χτυπάμε καλά.
  • Απλώνουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. μέχρι να καλυφθεί όλη η βάση της φόρμας.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα

  •  Σε ένα μπολ βάζουμε το ζελέ σε σκόνη και προσθέτουμε το μισό νερό. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η σκόνη.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό κα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Βάζουμε το γιαούρτι στο ζελέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις απλώνουμε πάνω στη βάση. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες να σφίξει.

Για την επικάλυψη

  •  Ετοιμάζουμε το ζελέ ανακατεύοντας το ζελέ με το νερό σε ένα μπολ. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του και το απλώνουμε προσεκτικά πάνω από την κρέμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.
  • Σερβίρουμε με τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου.

Πηγή: hello.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα