Είναι ένα εύκολο γλυκό
Ένα δροσιστικό, νόστιμο, ελαφρύ και εύκολο γλυκό, ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες. Το γλυκό του κουταλιού βύσσινο του πάει πολύ!
Υλικά
- 800 γρ. (4 κεσεδάκια) γιαούρτι στραγγιστό
- 130 γρ. (2/3 κούπας) ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 75 γρ. (1/3 κούπας + 1 κουταλιά ακόμα) ζεστό νερό
- 15 γρ. ζελατίνη, σε σκόνη
- γλυκό κουταλιού βύσσινο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το γιαουρτογλυκό με βύσσινο, σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Σε ένα μικρότερο μπολ ρίχνουμε το νερό και τη ζελατίνη σε σκόνη και ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Ρίχνουμε το νερό με τη ζελατίνη στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, στην οποία έχουμε απλώσει από πριν διάφανη μεμβράνη, και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε το γιαουρτογλυκό με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Πολίτικο τσουρέκι: H αυθεντική συνταγή από μια μαστόρισσα της Πόλης