Δείτε τη συνταγή
Μυρωδάτοι γίγαντες, με μπόλικα κρεμμύδια και λίγο καυτερό, για να εξισορροπεί τη γλύκα και των οσπρίων και των κρεμμυδιών, μαζί με τα κάστανα συνθέτουν ένα ονειρεμένο ζουμερό, λαδερό φαγητό.
Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 300 γρ. γίγαντες, μουλιασμένοι σε νερό αποβραδίς
- 250 γρ. έτοιμα βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
- 500 γρ. κρεμμύδια, σε φέτες
- 3 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια 1 εκ.
- 1 δάφνη
- 1/2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
- 30 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- 120 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για τους γίγαντες με κάστανα στην κατσαρόλα η διαδικασία ξεκινάει ως εξής: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με 700 ml καυτό νερό, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
- Προσθέτουμε τα καρότα, τα κάστανα, το ξίδι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Θρήνος για την 32χρονη Στέλλα που «έσβησε» νωρίς
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Γυναικοκτονία στον Βόλο: 20 εκτρώσεις είχε κάνει η 36χρονη – «Ήθελε να την κρατήσει κοντά του με το ζόρι»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Το τελευταίο αντίο στην Αλεξάνδρα Νικολαΐδου – Λύγησαν η μητέρα της και ο σύντροφος της Ντέμης Νικολαΐδης στην κηδεία
Σοκ στην υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου: Υπήρχε και τρίτο πρόσωπο στο σπίτι όταν δολοφονήθηκε ο μικρός Παναγιώτης
Δύσκολες ώρες για τον «Παντελή» του «Σασμού» - Στο νοσοκομείο τις τελευταίες εβδομάδες ο γνωστός ηθοποιός
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση