Είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο
Πολύ εύκολο στην εκτέλεση του αρκεί να ακολουθήσεις αυτήν τη συνταγή και να θυμηθείς πως μία ημέρα πριν να τα βάζουμε στο νερό για να φουσκώσουν!
Αφού λοιπόν βάλουμε τα φασόλια μας σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:
- Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τους γίγαντες από το αρχικό νερό, και τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν.
- Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.
- Ελέγχουμε τους γίγαντες κάθε 20 λεπτά και όταν δούμε ότι έχουν μαλακώσει αρκετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και στραγγίζουμε τα φασόλια μας. Κρατήστε ένα φλιτζάνι με το ζουμί για να το βάλετε στο πυρέξ στο τέλος.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Προσθέτουμε τα φασόλια και τελευταίο τον μαϊντανό.
- Αν έχουμε κρατήσει και λίγο από το ζουμί των φασολιών (όταν τα βράζαμε), το περιχύνουμε και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να πάρουν μια βράση.
- Στη συνέχεια, αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Οι γίγαντες στο φούρνο είναι έτοιμοι.
Συμβουλή: Αν θέλετε γαρνίρετε το πιάτο με τριμμένη φέτα!
Δημοφιλή
Θλίψη στο Ηράκλειο - Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Καράτζη
Ηράκλειο: Ανείπωτη θλίψη για την απώλεια της νοσηλεύτριας Στέλλας
Αιματοχυσία δίχως τέλος τους δρόμους: Δύο νεκροί σε καραμπόλα στις Αφίδνες
Ροζ σκάνδαλο στην Βραζιλία: «Τσάκωσαν» ημίγυμνο τον ιερέα με αρραβωνιαστικιά πιστού - Δείτε βίντεο
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ «ξύπνησε» την Κρήτη
Κατ’ οίκον περιορισμός 13,5 ετών για τον Γιάννη Ξυδάκη – Ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Κρήτη: «Θέλω 90 ευρώ τη μέρα για να μαζεύω ελιές» – Αγγελία που άναψε… φωτιές στο διαδίκτυο
Παραλίγο απαγωγή παιδιού: Αυτοκίνητο με τρεις ρομά κινούνταν δίπλα του
Δημήτρης Αλεξάνδρου: «Σφόδρα ενοχλημένος» με την εμφάνιση της Ιωάννας Τούνη με το νέο σύντροφό της και τον γιο τους αγκαλιά