Ηράκλειο: 23oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Γνώριζε ο Μπάιντεν για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

19.04.2024, 12:22

Σε δύσκολη θέση ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Επιβεβαίωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, αλλά όχι ακόμη ο Λευκός Οίκος, ότι αυτό που συμβαίνει στο Ιράν αυτή την ώρα είναι πράγματι η αναμενόμενη ισραηλινή απάντηση.

Γνωρίζαμε ότι το Ισραήλ θα απαντήσει, δεν γνωρίζαμε το πότε και δεν γνωρίζουμε το εύρος αυτής της επίθεσης.

Όλες οι πληροφορίες έδειχναν ότι η επίθεση αυτή δεν θα γινόταν τις επόμενες ώρες, ακόμη και τις επόμενες ημέρες, θα γινόταν κάποια στιγμή, ίσως μετά το εβραϊκό Πάσχα και πάντως λόγω των αμερικανικών πιέσεων δεν θα ήταν μια ισχυρή απάντηση, μια απάντηση που θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια γενικευμένη σύγκρουση.

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να αξιολογηθεί τι ακριβώς συμβαίνει, ποιοι στόχοι ακριβώς πλήττονται. Γνωρίζουμε τις περιοχές, τους στόχους ακόμη δεν τους γνωρίζουμε, ή πόσο καταστροφικά είναι αυτά τα πλήγματα, αν υπάρχουν νεκροί, πόσο θα κρατήσει αυτή η επίθεση και βεβαίως ποια θα είναι συνέχεια, τι θα κάνει δηλαδή το Ιράν.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν το είπε νωρίτερα από τη Νέα Υόρκη ότι αν η χώρα του δεχθεί επίθεση, η απάντηση της Τεχεράνης θα είναι άμεση, αποφασιστική και σκληρή. Το Ισραήλ επέλεξε να μην επιδείξει αυτοσυγκράτηση, να μην κάνει αυτό που τόσο πιεστικά ζήτησε από τον Νετανιάχου ο πρόεδρος Μπάιντεν, να μην υποκύψει στις συντονισμένες πιέσεις της διεθνούς κοινότητας επέλεξε να χτυπήσει το Ιράν.

Είναι μια απόφαση υψηλού ρίσκου που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε επίσης

Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Επίθεση Ισραήλ σε Ιράν: Τι ανέφεραν αξιωματούχοι των ΗΠΑ

Γκουτέρες: Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού ενός γενικευμένου πολέμου