Ηράκλειο: 15oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Γρήγορη μπουγάτσα από τον Άκη Πετρετζίκη

04.04.2024, 4:27

Μια εύκολη εκδοχή για το αγαπημένο γλυκό της Θεσσαλονίκης

Γλυκιά, αφράτη και απολαυστική μπουγάτσα με έτοιμα φύλλα και κρεμώδη γέμιση από τον Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά:

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 270 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 αυγά, μεσαία
  • 2 κρόκους, από μεσαία αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 400 γρ. γάλα πλήρες
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
  • Αλείφουμε με ένα πινέλο καλά ένα ταψί διαστάσεων 30×35 εκ. με βούτυρο.
  • Ραντίζουμε 2 φύλλα με βούτυρο, τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και τα τοποθετούμε στη βάση του ταψιού.
  • Ραντίζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με βούτυρο, τα κάνουμε σαν «πατσαβούρι» και τα βάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο (σαν ακορντεόν). Προσέχουμε να μη τα πιέζουμε πολύ και χάσουν τον όγκο τους.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Αν μείνει βούτυρο το ρίχνουμε από πάνω.
  • Ψήνουμε στον φούρνο στην πάνω σχάρα για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Καθώς ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε την κρέμα.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους, και ανακατελυουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το μπέικιν, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι, και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μία κανάτα για να μπορέσουμε να το ρίξουμε πιο εύκολα στο ταψί.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, χαμηλώνουμε στους 180°C, ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω στα φύλλα και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη.
  • Τοποθετούμε το ταψί πίσω στον φούρνο και ψήνουμε για ακόμα 20-25 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

 

Πηγή: hello.gr

Διαβάστε επίσης:

Γρήγορη συνταγή: Brownies με καραμέλα

Κρητικός Φούρνος Γεύσεις: Η παραδοσιακή μπουγάτσα που λατρεύουν οι Ηρακλειώτες (Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Έφτιαξαν βασιλόπιτα με γεύση μπουγάτσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *