Ηράκλειο: 29oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Γρήγορη συνταγή: Brownies με καραμέλα

27.03.2024, 3:15

Πίνακας Περιεχομένων

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε τα αγαπημένα σας σοκολατένια brownies σε μια εκδοχή με καραμέλα και φουντούκια! Το απόλυτο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας και της καραμέλας!

Πρόκειται για μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Έτοιμο σε 20 λεπτά!

Υλικά για 12-14 μερίδες

  • 250 γρ. κουβερτούρα 65%
  • 180 γρ. βούτυρο, + έξτρα για το ταψί
  • 100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 40 γρ. κακάο, + έξτρα για το ταψί
  • 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 αυγά, μεσαία
  • 400 γρ. dulce de leche

Για το σερβίρισμα

  • σαντιγί
  • 100 γρ. κουβερτούρα 65%, λιωμένη
  • δυόσμο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  2. Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε λίγο νερό, ώστε να λιώσουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του μπεν μαρί.
  3. Σπάμε σε ένα μπολ 200 γρ. κουβερτούρα και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τοποθετούμε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα προσέχοντας ο πάτος του να μην ακουμπάει στο νερό.
  4. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει ελαφρώς η κουβερτούρα αλλά όχι εντελώς.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε το μπολ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα.
  6. Ψιλοκόβουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και τα φουντούκια, και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  7. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το κακάο, και ανακατεύουμε.
  8. Προσθέτουμε στο μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα τη ζάχαρη και τα αυγά, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  9. Προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
  10. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 32×25 εκ., αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο πάνω από τη λαδόκολλα και μεταφέρουμε το μείγμα.
  11. Απλώνουμε κουταλιές με dulce de leche σε όλη την επιφάνεια του μείγματος και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  12. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με σαντιγί, κουβερτούρα λιωμένη και δυόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολες σπιτικές μπάρες βρώμης με μαύρη σοκολάτα

Συνταγή για σιροπιαστή μηλόπιτα

Εύκολο ψωμί ντομάτας με μυρωδικά