Ηράκλειο: 25oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Εύκολο ψωμί ντομάτας με μυρωδικά

21.06.2024, 7:42

Δείτε τη συνταγή της Madame Ginger

Αυτό το ψωμάκι από την Madame Ginger είναι πανεύκολο, χωρίς πολλά φουσκώματα κι αναμονές (αφού φτιάχνεται όσο απλά όσο ένα κέικ) και φυσικά πεντανόστιμο. Για έξτρα γεύση μπορείς να προσθέσεις φυτικό λευκό τυρί στη γέμιση και φυσικά να το απολαύσεις με άπειρες βούτες σε σαλάτες και σάλτσες.

Αναλυτικά η συνταγή:

Υλικά

  • 380 γρ. αλεύρι ολικής ή 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.σ. Italian mix ή 1 κ.γλ. ξερή ρίγανη, ½ κ.γλ. ξερό βασιλικό, ½ κ.γλ. ξερό θυμάρι
  • 1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη σε γυάλινο μπουκάλι (420 γρ.)
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 ml φυτικό γάλα, της επιλογής μας χωρίς ζάχαρη ή νερό
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα άλευρα, το μπεικιν, τη σόδα, τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ντομάτα στον τρίφτη , το ελαιόλαδο και το φυτικό γάλα ή το νερό
  3. Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά υλικά, στα στερεά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία μαρίζ να ομογενοποιηθούν. Αν χρειαστεί ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη.
  4. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μακρόστενη φόρμα ελαφρώς λαδωμένη. Βάζουμε το ψωμί στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά
  5. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Ξεφορμάρουμε μεταφέρουμε το ψωμί σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσεις για τουλάχιστον 1-2 ώρες μέχρι να το κόψουμε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madame Ginger (@madamegingercom)

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή για σιροπιαστή μηλόπιτα

Τσιπς μήλου με κανέλα στον φούρνο