Ηράκλειο: 31oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

H Σέβη Βολουδάκη εισηγήτρια Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού

11.07.2024, 16:29

Η κ. Βολουδάκη τόνισε ότι το νομοσχέδιο αποβλέπει στην ανάδειξη της Ελλάδας ως παγκόσμιου προορισμού υψηλής ποιότητας

Στην ομιλία της επεσήμανε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο λαμβάνει υπόψιν τις σύγχρονες προκλήσεις και έρχεται στοχευμένα να επιλύσει προβλήματα, να στηρίξει την δραστηριότητα των επαγγελματιών του κλάδου και να ενισχύσει εν γένει τον τουριστικό κλάδο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Αναφέρθηκε, επίσης, και στην κατατεθείσα τροπολογία, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της στέγασης των εργαζομένων σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα που προβλέπει την κατασκευή δωματίων ειδικά και αποκλειστικά για τη στέγαση των εργαζομένων.

Η κ. Βολουδάκη μίλησε για τη ρητή πλέον δυνατότητα λειτουργίας μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων και χώρων εστίασης εντός των οινοποιητικών ή και οινοπαραγωγικών εγκαταστάσεων και τη θέσπιση σήματος «Επισκέψιμου Αποσταγματοποιείου – Ποτοποιείου», με σκοπό την προαγωγή της παροχής υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης, γευσιγνωσίας, φιλοξενίας και εστίασης σε χώρους που λειτουργούν Αποσταγματοποιεία – Ποτοποιεία.

Η βουλευτής ζήτησε να γίνει δεκτή η συμμετοχή στην Ειδική Επιτροπή Τουρισμού και εκπροσώπου από τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος. Όπως ανέφερε, αυτής της μορφής τα καταλύματα αποτελούν την πλειοψηφία ειδικά σε μικρά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, ενώ απαρτίζουν το 1/2 των κλινών της τουριστικής διαμονής της χώρας.

Η κ. Βολουδάκη τόνισε ότι το νομοσχέδιο αποβλέπει στην ανάδειξη της Ελλάδας ως παγκόσμιου προορισμού υψηλής ποιότητας, διασφαλίζοντας την ευημερία των τοπικών κοινωνιών και θέτοντας τις βάσεις για μια ανταγωνιστική τουριστική ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης:

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στο πλευρό των Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για τη δημιουργία δωματίων προσωπικού στα ξενοδοχεία

Βρύσαλης: Έκτρωμα πλήρους εμπορευματοποίησης των δωρεάν υπηρεσιών ψυχικής υγείας το ν/σ του Υπουργείου

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα