Ηράκλειο: 30oC

High protein pizza

19.07.2025, 10:50

Αναλυτικά η συνταγή 

Μία από τις μεγάλες διατροφικές τάσεις είναι τα πρωτεϊνικά σκευάσματα, αλλά και οι συνταγές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Η συγκεκριμένη συνταγή έχει πραγματικά αφθονία πρωτεϊνών, μιας και οι πρώτες ύλες που την απαρτίζουν έχουν μεγάλα ποσοστά πρωτεΐνης και ασβεστίου, ενώ ο συνδυασμός με φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία λαχανικών και βρώμης καθιστά την πρωτεΐνη ακόμη πιο απορροφήσιμη.

Υλικά (2 μερίδες)

4 ασπράδια
45 γρ. αλεύρι βρώμης
1 κεσεδάκι τυρί cottage
1 κούπα φρεσκοκομμένα λαχανικά της επιλογής σας
60-70 γρ. τυρί με λίγα λιπαρά, τριμμένο
2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας για άλειμμα
φύλλα φρέσκου βασιλικού (για γαρνίρισμα)

Πίτσα πηγή: ivan-torres/unsplash

 

Εκτέλεση

Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπλέντερ ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης, τα ασπράδια και το τυρί cottage, και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 2: Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και του δίνουμε στρογγυλό σχήμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Βήμα 3: Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε τη ζύμη στους 160-170°C, στον αέρα για 20-25 λεπτά.
Βήμα 4: Στη συνέχεια, αναποδογυρίζουμε τη ζύμη, βάζουμε πάνω τη σάλτσα ντομάτας, τα λαχανικά και το τριμμένο τυρί, και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βήμα 5: Κατά το σερβίρισμα, προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.

Διατροφική αξία ανά μερίδα
Ενέργεια: 290 kcal
Υδατάνθρακες: 10,3 γρ.
Πρωτεΐνη: 29,7 γρ.
Λιπαρά: 5,7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0,7 γρ.