Ηράκλειο: 23oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ηράκλειο – Λαμπρή τελετή υποδοχής

18.04.2024, 13:28

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκε η επιβλητική τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Με μια λαμπρή τελετή και με κάθε επισημότητα, υποδέχθηκε το Ηράκλειο την Ολυμπιακή Φλόγα, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης φορέων και βουλευτών του Ηρακλείου, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης του δήμου, στην πλατεία του Αγίου Τίτου στο κέντρο της πόλης.

Δείτε το βίντεο

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν  η στιγμή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ηρακλειώτισα Ολυμπιονίκη Στέλλα Πιλάτου, ενώ αμέσως μετά ακούστηκαν ο ύμνος των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς επίσης και οι εθνικοί ύμνοι της διοργανώτριας Γαλλίας, καθώς επίσης και της χώρας μας από τη φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.


Η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα διαρκέσει 11 ημέρες και η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανύσει 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια, στα χέρια 600 Λαμπαδηδρόμων.

Δείτε εικόνες

Ολυμπιακή φλόγα Ηράκλειο Ολυμπιακή φλόγα Ηράκλειο Ολυμπιακή φλόγα Ηράκλειο Ολυμπιακή φλόγα Ηράκλειο Ολυμπιακή φλόγα Ηράκλειο Ολυμπιακή φλόγα Ηράκλειο Ολυμπιακή φλόγα Ηράκλειο Ολυμπιακή φλόγα Ηράκλειο Ολυμπιακή φλόγα Ηράκλειο Ολυμπιακή φλόγα Ηράκλειο

Διαβάστε επίσης

Ο Άγιος Νικόλαος υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Λαμπαδηδρομία: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει 5.202 χλμ. σε όλη την Ελλάδα

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: Θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ ο «λογαριασμός»

Ολυμπιακοί Αγώνες- Παρίσι: Πιθανή μεταφορά τοποθεσίας της τελετής έναρξης