Ηράκλειο: 29oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

ΠΑΕ ΟΦΗ: Δωρεάν μαστογραφία σε γυναίκες την Τρίτη 24/10

24.10.2023, 9:43

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα» προσφέρει δωρεάν 20 μαστογραφίες ημερησίως σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου

Στον αγώνα για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού είναι και η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 με το σύνθημα «Είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα». Η Κρητική ομάδα ενώνει τις δυνάμεις της με την Περιφέρεια Κρήτης και συμμετέχει στην εκστρατεία πρόληψης «Είναι στο Χέρι μου» προσφέροντας δωρεάν 20 μαστογραφίες ημερησίως σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υλοποιεί μια τέτοια δράση για την πρόληψη και την ενημέρωση αλλά μετρά πέντε συνεχόμενες χρονιές.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ:

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, στην Πλατεία Ελευθερίας, δίνουμε τη δυνατότητα στις γυναίκες να υποβληθούν ΔΩΡΕΑΝ σε εξέταση μαστογραφίας στην Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία θα βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας (μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας) από τις 09:00 το πρωί ως τις 13:30 μετά το μεσημέρι.

*Η Κινητή Μονάδα έχει τη δυνατότητα να εξετάσει 20 γυναίκες την ημέρα.

Για την επιλογή των γυναικών που θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μαστογραφία, κριτήρια που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι:

  • Γυναίκες ηλικίας 40-75 ετών
  • Θα δοθεί προτεραιότητα σε γυναίκες που έως τώρα δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε Μαστογραφικό έλεγχο όπως και σε ανασφάλιστες γυναίκες
  • Αποκλείονται οι γυναίκες: α) που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή, β) που έχουν κάνει μαστεκτομή πριν την πάροδο δέκα ετών, γ) γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Να μην έχουν ιστορικό βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.

Οι γυναίκες που θα προσέλθουν για εξέταση, είναι απαραίτητο εφόσον έχουν προηγούμενες εξετάσεις που αφορούν το μαστό, να τις κρατούν μαζί τους.

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, η πρόληψη είναι σύμμαχός μας και η ΠΑΕ ΟΦΗ στέκεται για μια ακόμα χρονιά στο πλευρό των γυναικών!