Ηράκλειο: 34oC

Η πιο τυρένια συνταγή: Mac ’n’ cheese

30.11.2024, 2:20

Αναλυτικά η συνταγή

Tο Mac ‘n’ cheese αποτελεί το πιο γρήγορο και πρόχειρο φαγητό, που όταν μαγειρευτεί με καλά υλικά είναι λιχουδιά από τις λίγες.

Ιδανικό ζυμαρικό είναι το κοραλλάκι, μικρόσχημο, λεπτό και καμπύλο. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε κοφτό μακαρονάκι. Εκτός από τσένταρ, που είναι το βασικό τυρί της συνταγής, θα βάλουμε και μείγμα τριμμένων μαλακών τυριών, που συνήθως βρίσκουμε έτοιμο στα σούπερ μάρκετ ή θα το φτιάξουμε εμείς ανακατεύοντας τυριά όπως γκούντα, ένταμ, κασέρι, μαλακή γραβιέρα σε ό,τι συνδυασμό μάς αρέσει.

5′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Υλικά
Μερίδες: 4
1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικό κοραλλάκι ή κοφτό μακαρονάκι
250 γρ. σκούρο κίτρινο τσένταρ, σε κυβάκια
1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
500 ml νερό ή ζωμός κοτόπουλου, χλιαρός, αν έχουμε
150 γρ. χοντροτριμμένα ανάμεικτα τυριά (υπάρχουν έτοιμα μείγματα, συσκευασμένα, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, διαφορετικά ανακατεύουμε κασέρι, γκούντα, γραβιέρα κ.ά.)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3-4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, ή φρέσκο κρεμμυδάκι, για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Για να φτιάξουμε mac ’n’ cheese, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα πυρίμαχο βαθύ ταψί με διαστάσεις περίπου 24 x 38 εκ. βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το σχοινόπρασο), αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό και να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα στην επιφάνεια.
Ξεφουρνίζουμε και ανακατεύουμε καλά το φαγητό με ξύλινη κουτάλα. Μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα και πασπαλίζουμε κάθε μερίδα με το σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment