Ηράκλειο: 19oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Ιαπωνία: Άνθισαν ξανά οι κερασιές στο Τόκιο

04.04.2024, 18:03

Οι ντόπιοι λένε πως οι κερασιές συμβολίζουν όλη τη χαρά και την ομορφιά που μας περιβάλλει

Η εποχή της ανθοφορίας των κερασιών στο Τόκιο βρίσκεται στο απόγειό της, με πλήθος κόσμου, ντόπιους και τουρίστες, να κατακλύζουν τα πάρκα της ιαπωνικής πρωτεύουσας για να θαυμάσει το μαγευτικό θέαμα.

Φέτος, η ανθοφορία άργησε λόγω της δροσερής αρχής της άνοιξης, προσδίδοντας όμως μια ιδιαίτερη γοητεία στην πανδαισία των χρωμάτων.

Πολλοί λάτρεις των λουλουδιών είχαν δώσει ραντεβού στο κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας για να θαυμάσουν τις ολάνθιστες κερασιές και τα ροζ και λευκά πέταλα των λουλουδιών τους να αιωρούνται πάνω από τις τάφρους που περιβάλλουν το Αυτοκρατορικό Παλάτι.

«Τα άνθη της κερασιάς είναι εντελώς συμβολικά, συμβολίζουν όλη τη χαρά και την ομορφιά που μας περιβάλλει», δήλωσε συγκινημένος ο 68χρονος Μιτσιτάκα Σάιτο, ο οποίος είπε στο AFP ότι πηγαίνει εκεί κάθε άνοιξη.

«Αυτό με κάνει να νιώθω ότι ξεκινάω καλά τη χρονιά», εξήγησε, καθώς η χρονιά στις επιχειρήσεις και τα σχολεία αρχίζει την 1η Απριλίου στην Ιαπωνία.

Για πολλούς Ιάπωνες, η ανθοφορία των “σακούρα” αντιπροσωπεύει ταυτοχρόνως δύο πράγματα: ένα νέο ξεκίνημα και την εφήμερη φύση των πραγμάτων.

Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα ότι η πιο συνηθισμένη ποικιλία κερασιών στη χώρα, η “σομέι γιοσίνο”, βρίσκεται στην κορύφωση της ανθοφορίας της, τέσσερις ημέρες αργότερα από τον μέσο όρο στο Τόκιο.

Μολονότι η μετεωρολογική υπηρεσία αποδίδει την εξαιρετικά αργοπορημένη ανθοφορία των κερασιών τώρα στις χαμηλότερες θερμοκρασίες της φετινής άνοιξης στην Ιαπωνία, σημαίνει επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική αλλαγή, η οποία κατά μέσον όρο κάνει τις κερασιές να ανθίζουν ολοένα και πιο νωρίς κάθε χρόνο.

Καθώς οι ξένοι τουρίστες ξεπερνούν πλέον σε αριθμό αυτούς προ πανδημίας, πολλοί ταξιδιώτες απολαμβάνουν επίσης το μοναδικό αυτό θέαμα, όπως η Καμίλα Κιελμπόβσκα, μια 25χρονη Νεοϋρκέζα, η οποία είχε προγραμματίσει το ταξίδι της βάσει του χρονοδιαγράμματος για την ανθοφορία των κερασιών.

«Το θέαμα ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες» της, λέει, ήταν «μαγικό», «υπέροχο».

Σύμφωνα με τον Κατσουχίρο Μιγιαμότο, ομότιμο καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Κανσάι, η φετινή εποχή της ανθοφορίας των κερασιών θα αποφέρει στην Ιαπωνία, αν ληφθούν υπόψη οι τουρίστες και οι γιορτές που διοργανώνονται παραδοσιακά κάτω από τα ανθισμένα δέντρα (“χανάμι”), 1.100 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 6,7 δισεκατομμύρια ευρώ), έναντι 616 δισεκατομμύρια γιεν το 2023.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: «Πάμε για χόρτα; Άνοιξη 2024» από την Περιφέρεια Κρήτης

Ιαπωνία: Συναγερμός για σπάνια λοίμωξη του στρεπτόκοκκου που «τρώει» την σάρκα

Κιότο: Θα απαγορευτεί στους τουρίστες η είσοδος στη διάσημη συνοικία με τις γκέισες