Ηράκλειο: 23oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Ινδία: Ξεκίνησε η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές

19.04.2024, 10:52

Θα διαρκέσει ως την 1η Ιουνίου

Με φαβορί τον ο εθνικιστή, ινδουιστή απερχόμενο πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, ξεκίνησε σήμερα η μακρά ψηφοφορία  στην Ινδία για τις βουλευτικές εκλογές, που θα διαρκέσει ως την 1η Ιουνίου.  Ζητούμενο από όλος τους υποψήφιους είναι η συμμετοχή των πολιτών.

Τα εκλογικά τμήματα σε περίπου εκατό εκλογικές περιφέρειες σε περισσότερες από 20 πολιτείες της χώρας άνοιξαν γύρω στις 7:00 π.μ. τοπική ώρα(02:00 GMT) για την πρώτη φάση των γενικών εκλογών στην Ινδία, επιβεβαίωσε η Εκλογική Επιτροπή της Ινδίας.

Η προσέλευση 

Μόνο σήμερα, η Εκλογική Επιτροπή αναμένει να προσέλθουν περισσότεροι από 160 εκατομμύρια πολίτες.

Μια μεγάλη ουρά είχε σχηματιστεί μπροστά από εκλογικό κέντρο στην Χαριντουάρ, σημαντικό τόπο προσκυνήματος για τους ινδουιστές στις όχθες του ποταμού Γάγγη και μία από τις πρώτες πόλεις που ξεκινούν να ψηφίζουν.

Οι δεύτερες πιο μακροχρόνιες εκλογές

Τις επόμενες 44 ημέρες, οι ψηφοφόροι θα εκλέξουν τις 543 έδρες στην Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου ή στη Λοκ Σαμπά, η οποία θα καθορίσει ποια συμμαχία ή κόμμα θα αποφασίσει το όνομα του επόμενου πρωθυπουργού του ασιατικού γίγαντα.

Αυτές είναι οι δεύτερες πιο μακροχρόνιες εκλογές που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής στην Ινδία, πριν από τις εκλογές που διεξήγαγε η χώρα μετά την ανεξαρτησία της από τη Βρετανική Αυτοκρατορία το 1947, οι οποίες διήρκεσαν τέσσερις μήνες, μεταξύ 25 Οκτωβρίου 1951 και 21 Φεβρουαρίου 1952.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, EΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Ρέθυμνο: Τους «τσάκωσαν» με κάνναβη έπειτα από έλεγχο

Περιφέρεια Κρήτης: Η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας «ταξιδεύει» στο Ρέθυμνο

Κρήτη: Συνεκπαίδευση ελληνικών F-16 με γερμανική φρεγάτα